8.11.2018

Partiolaisten adventtikalenteri tuotetaan ja myydään vastuullisesti

Partiolaisten adventtikalenterilla on Avainlippu-tunnus osoituksena sen suomalaisesta alkuperästä. Kuvituksen takana on suomalainen osaaminen. Kalenterit painetaan Hämeenlinnassa Papermark Oy:llä ja sen materiaalit ovat suurimmaksi osaksi Suomessa valmistettuja.

Adventtikalenterit pakataan muoviin, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa hankalissakin myyntiolosuhteissa. Pakkauksena käytetty PP-kalvo voidaan kierrättää muovinkeräyksessä. Jos kierrätystä ei ole saatavilla, kalvon voi myös polttaa. Kalvo suositellaan poltettavaksi yhdessä muiden palavien materiaalien kanssa (mm. puu).

Adventtikalenterin myynti on partiolaisten merkittävin vuosittainen varainhankintakampanja, jonka tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan. Tuotosta 74 % menee paikalliseen toimintaan, eli lippukuntien ja piirien hyväksi. Kalenterimyynti luetaan yleishyödyllisten yhdistysten arvonlisäverovapaaksi varainhankinnaksi, eli se ei ole rahankeruuluvan alaista toimintaa.

Kalentereita myydään verkkokaupan lisäksi mm. tapahtumissa, ovilta oville ja kauppakeskuksissa. Kalenterimyynnistä kauppojen lähistöllä on sovittu valtakunnallisesti S- ja K-ryhmän, Lidl Suomen ja Cityconin kanssa.  Valtakunnallisen luvan lisäksi lippukunnat sopivat myynnistä aina myös paikallisella tasolla.