Partiolaisten adventtikalenteri tuotetaan ja myydään vastuullisesti

Partiolaisten adventtikalenterilla on Avainlippu-tunnus osoituksena sen suomalaisesta alkuperästä. Kuvituksen takana on suomalainen osaaminen. Kalenterit painetaan Hämeenlinnassa Papermark Oy:llä ja sen materiaalit ovat suurimmaksi osaksi Suomessa valmistettuja.

Vuoden 2019 kalenteri on painettu FSC-sertifioidulle kartongille. Sertifikaatti takaa, että käyttämämme kartonki tulee hyvin hoidetuista metsistä, jotka tuottavat ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä.

Adventtikalenterit pakataan muoviin, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa hankalissakin myyntiolosuhteissa. Pakkauksena käytetty PP-kalvo voidaan kierrättää muovinkeräyksessä. Jos kierrätystä ei ole saatavilla, kalvon voi myös polttaa yhdessä muiden palavien materiaalien kanssa (mm. puu).

Adventtikalenterin myynti on partiolaisten merkittävin vuosittainen varainhankintakampanja, jonka tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tueksi. Peräti 74 % myyntitulosta menee paikalliseen ja alueelliseen toimintaan, eli lippukuntien ja piirien hyväksi.

Kalenterimyynti on yleishyödyllisten yhdistysten verovapaata varainhankintaa (AVL 4§), eikä se siten ole rahankeruuluvan alaista toimintaa.

Kalentereita myydään verkkokaupan lisäksi mm. tapahtumissa, ovilta oville ja kauppakeskuksissa. Kalenterimyynnistä kauppojen lähistöllä on sovittu valtakunnallisesti S- ja K-ryhmän, Lidl Suomen ja Cityconin kanssa.  Valtakunnallisen luvan lisäksi lippukunnat sopivat myynnistä aina myös paikallisella tasolla.

Share: