Partiolaisten adventtikalenteri tuotetaan ja myydään vastuullisesti

Partiolaisten adventtikalenterilla on Avainlippu-tunnus osoituksena sen suomalaisesta alkuperästä. Kuvituksen takana on suomalainen osaaminen. Kalenterit painetaan Helsingissä Next Print Oy:llä ja sen materiaalit ovat suurimmaksi osaksi Suomessa valmistettuja. Lue lisää Avainlippu-tunnuksesta.

Kalenteri painetaan FSC-sertifioidulle kartongille. Sertifikaatti takaa, että käyttämämme kartonki tulee hyvin hoidetuista metsistä, jotka tuottavat ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä. Lue lisää FSC-sertifioidusta kartongista.

Adventtikalenterit pakataan muoviin, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa hankalissakin myyntiolosuhteissa ja pientenkin partiolaismyyjien repuissa. Pakkauksena käytetty polyeteenikalvo voidaan kierrättää muovinkeräyksessä. Jos kierrätystä ei ole saatavilla, kalvon voi myös polttaa yhdessä muiden palavien materiaalien kanssa (mm. puu).

Adventtikalenterin myynti on partiolaisten varainhankintaa

Adventtikalenterin myynti on partiolaisten merkittävin vuosittainen varainhankintakampanja, jonka tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tueksi. Peräti 74 % myyntitulosta menee paikalliseen ja alueelliseen toimintaan, eli lippukuntien ja piirien hyväksi.

Kalenterimyynti on yleishyödyllisten yhdistysten verovapaata varainhankintaa (AVL 4§), eikä se siten ole rahankeruuluvan alaista toimintaa.

Jaa sivu: