Webbsidan förnyas, de nya sidorna öppnas senast 15.10!

Scouternas adventskalender

Sedan år 1947
Genom att köpa scouternas advents­kalender stöder du ortens barn och unga

Försäljningsintäkterna från adventskalenderförsäljningen används i sin helhet till scoutverksamhet. Den största andelen av intäkterna får de lokala scoutkårerna som även säljer kalendern. Du kan stöta på yngre och äldre kalenderförsäljare på gatorna, i köpcenter och på olika evenemang – du kan t.o.m. få besök av dem till ditt hem!

Scoutkårerna använder intäkterna de får av adventkalenderförsäljningen till exempel för att köpa utrustning, för att betala lägeravgifter och resekostnader eller för underhåll av kårlokalen.


Till vad går intäkterna från kalenderförsäljningen?

Intäkterna från adventskalenderförsäljningen går i sin helhet till att stöda scoutverksamheten. Nedan några exempel…
Roihu 2016

Ett av de största teman för år 2016 vars storlägret Roihu. Under hela året var temaåret synligt och Roihu-årets höjdpunkt nåddes i juli då 17 000 finska och utländska scouter deltog i storlägret i Evois. www.roihu2016.fi

Läger och resor

Läger och resor är för många scouter de roligaste äventyren. Med hjälp av kalenderintäkter kan kårerna hålla läger- och deltagaravgifterna på en rimlig nivå.

Utrustning

Utrustning som används mycket slits. Med hjälp av kalenderintäkterna kan kårerna köpa nya tält och kaminer.

Kårlokalen

Scouter träffas varje vecka i kårlokalen. Med hjälp av kalenderintäkterna kan kårerna renovera sina kårlokaler så att de är ändamålsenliga.

Scouters berättelser

Nedan några videon där scouter själva visar och berättar vad kalenderintäkterna använts till. Videona är på finska.
Ny segelbåt

Den finskspråkiga sjöscoutkåren Kulosaaren Meripartio köpte en ny segelbåt. En stor del av pengarna som behövdes kom från kalenderförsäljningen.

Nya kompisar

Med hjälp av intäkter från kalenderförsäljningen kan kårerna ordnanyskapande och intressant program som lockar med flera barn och unga i verksamheten.

Jamboreen i Japan 2015

Nästan tusen scouter från Finland deltog i jamboreen i Japan sommaren 2015. Många finansierade en del av lägerresan med intäkter från kalenderförsäljningen.

Köpares kommentarer

Ta kontakt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.