Scouternas adventskalender

Sedan år 1947
Genom att köpa scouternas adventskalender stöder du ortens barn och unga

Intäkterna från adventskalenderförsäljningen går i sin helhet till att stöda scoutverksamheten. Den största andelen av intäkterna får scoutkårerna. Du kan stöta på stora och små kalenderförsäljare på gatan, i köpcentrum och på olika evenemang – eller utanför din dörr!

Du kan också köpa scouternas adventskalender på nätet. Du kan rikta intäkterna till den scoutkår du vill eller understöda scoutkårerna närmast dig.

Scoutkårerna använder intäkterna från adventskalenderförsäljningen till bl.a. införskaffning av utrustning, lägeravgifter och –resor och till att fixa upp sina kårlokaler.

Adventskalendern kostar 7€ och är illustrerad av Elina Warsta.

Till vad går intäkterna från kalenderförsäljningen?

Intäkterna från adventskalenderförsäljningen går i sin helhet till att stöda scoutverksamheten. Nedan några exempel…
Roihu 2016

Ett av de största teman för år 2016 vars storlägret Roihu. Under hela året var temaåret synligt och Roihu-årets höjdpunkt nåddes i juli då 17 000 finska och utländska scouter deltog i storlägret i Evois. www.roihu2016.fi

Läger och resor

Läger och resor är för många scouter de roligaste äventyren. Med hjälp av kalenderintäkter kan kårerna hålla läger- och deltagaravgifterna på en rimlig nivå.

Utrustning

Utrustning som används mycket slits. Med hjälp av kalenderintäkterna kan kårerna köpa nya tält och kaminer.

Kårlokalen

Scouter träffas varje vecka i kårlokalen. Med hjälp av kalenderintäkterna kan kårerna renovera sina kårlokaler så att de är ändamålsenliga.

Scouters berättelser

Nedan några videon där scouter själva visar och berättar vad kalenderintäkterna använts till. Videona är på finska.
Ny segelbåt

Den finskspråkiga sjöscoutkåren Kulosaaren Meripartio köpte en ny segelbåt. En stor del av pengarna som behövdes kom från kalenderförsäljningen.

Nya kompisar

Med hjälp av intäkter från kalenderförsäljningen kan kårerna ordnanyskapande och intressant program som lockar med flera barn och unga i verksamheten.

Jamboreen i Japan 2015

Nästan tusen scouter från Finland deltog i jamboreen i Japan sommaren 2015. Många finansierade en del av lägerresan med intäkter från kalenderförsäljningen.

Köpares kommentarer

Ta kontakt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.