Tuottojen käyttö

Partiolaisten adventtikalenteri on Suomen noin 700 lippukunnan merkittävin rahoituslähde. Jotta partio olisi kaikkien ulottuvilla myös tulevaisuudessa, teemme määrätietoista työtä harrastusmaksujen pitämiseksi alhaisina. Adventtikalenterien ja joulukorttien tuotoilla partiolaiset voivat esimerkiksi hankkia retkeilytarvikkeita leireilleen ja vaelluksilleen, alentaa leirimaksuja tai kunnostaa purjevenettään.

Ostamalla adventtikalenterin, tuet paikallista nuorisotoimintaa. Kalenterien myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan ja suurimman osan siitä saavat paikalliset lippukunnat.

Ohessa muutamia partiolaisten kertomia esimerkkejä adventtikalenterin tuottojen käytöstä.

Lippukunnan uusi purjevene

Uusien partiokavereiden löytäminen

Roihu 2016

kiitos-roihu

Roihu-suurleiri Evon retkeilyalueella oli partiolaisten odotetuin tapahtuma vuonna 2016. Monet lippukunnat kustansivat adventtikalenterin tuotoilla kuljetuksia, välinehankintoja sekä leiristipendejä osallistujille.

Kokoontumispaikan kunnostaminen

kolo

Meidän lippukuntamme adventtikalenterituotot käytetään osittain Sipoossa sijaitsevan kämpän kunnostukseen. Olemme rakentaneet sinne muun muassa uuden vessa- ja varastorakennuksen. Loput rahat menevät ryhmien omaan toimintaan.
Sonja Nyberg, Meritähdet

Meillä on lippukunnan oma partiokolo, jonka vastikkeeseen kalentereista saadut varat vuosittain menevät. Viime kampanjan varoja upposi myös Käyrämössä sijaitsevan oman kämpän kattoremonttiin ja sinne asennettuihin tikkaisiin.
Ville-Pekka Jokela, Lapin Samoilijat

Retket

jaakon_samoojat_kuva

Haluamme, että lippukuntaleirien ja kaikkien laumojen sekä ryhmien omat retket olisivat hinnoiltaan niin alhaisia, ettei kenelläkään olisi ongelmia osallistua. Adventtikalenterikampanjan tuotoilla mahdollistamme kaikkien leiri- ja retkikokemukset.
Anna-Miia Temonen, Jaakon Samoojat

Ulkomaan matkat

japani

Viime kesänä järjestettyä Japanin maailmanjamboreen leirikassaa kartutettiin esimerkiksi myymällä adventtikalentereita. Yhteinen varainkeruu on tarpeen erityisesti silloin, jos samasta perheestä on useampi lähtijä leirille.
Ville Laine, Kartanopartio

Kesäleirit ja vaellukset

vaellus

Hiiden Hittavaisissa Keravalla päätämme aina yhdessä, mihin adventtikalenterivaroja milloinkin kerätään. Viimeksi käytimme rahoja esimerkiksi kesäleiriin ja Lapin vaellusta varten.
Jenna ”Jensku” Ritvanen, Hiiden Hittavaiset

 


Kuvat: Lippukuntien omat arkistot, Harri Halmejärvi, Poppis Suomela, Mikko Roininen.
Videot: Aapo Rainio, Atte Grönroos, Väinö Kuusipalo, Simo Koivuluoma, Siiri Markkanen, Oskari Railo, Sohvi Manninen.

Share on FacebookTweet about this on Twitter