Tietoa medialle partiolaisten adventtikalenterista

Tietoa ja materiaaleja medialle

Partiolaisten adventtikalenteri on ollut tärkeä osa suomalaisten joulun odotusta jo peräti 75 vuoden ajan! Partiotytöt toivat kalenteriperinteen maahamme Ruotsista vuonna 1947. 2020-luvulla adventtikalenterielämystä täydentämään on tuotu jatko-osina julkaistava kuunneltava joulutarina. Vuoden 2022 partiolaisten adventtikalenterin kuvittaja on Ninka Reittu. Myös joulutarina on tänä vuonna Reitun käsialaa.

Partiolaisten vuotuinen adventtikalenterimyynti on vuoden tärkein varainhankinnan kampanja. Adventtikalenterimyynnin tuotoilla partiolaiset voivat esimerkiksi hankkia retkeilytarvikkeita leireilleen ja vaelluksilleen, alentaa leirimaksuja tai kunnostaa kokoontumispaikkaansa. Myyntituotto käytetään kokonaisuudessaan partiotoiminnan hyväksi. Suurin osa myynnin tuotoista (74%) ohjataan lyhentämättömänä partion paikallisyhdistyksille, eli lippukunnille, ja alueellisille partiopiireille.

Kampanjalla on myös kasvatuksellinen tarkoitus: kalenterimyynnin yhteydessä lapset ja nuoret oppivat uusien ihmisten ja yhteisen hyvän eteen toimimisesta sekä kaupankäynnistä ja taloudesta.

Adventtikalenteri vuonna 2022

Vuoden 2022 kampanjassa jatketaan myyntitoiminnan modernisoimista. Kehitämme jatkuvasti uudenlaisia tapoja toteuttaa myyntiä, jotta kalenterin ostamiskokemus olisi mahdollisimman sujuva ja miellyttävä asiakkaille. Monet paikallisyhdistykset tarjoavat nykyään mobiili- ja korttimaksuvaihtoehtoa. Kalenterin voi myös ostaa verkkokaupan kautta, esimerkiksi eri paikkakunnalle tai ulkomaille.

Ninka Reittu on partiolaisten adventtikalenterin uusi kuvittaja. Reittu kirjoittaa myös partiolaisten joulutarinan vuodelle 2022. Adventtikalenterin kuvittajat ovat olleet kautta aikain oman aikansa tunnettuja kuvittajia. Kalenterin on kuvittanut muun muassa Ulla von Wendt, Camilla Mickwitz, Virpi Pekkala, Timo Kästämä ja Christel Rönns. Tutustu kuvittajiin ja kalenterikuvituksiin kalenterigalleriassa napsauttamalla tästä.

  • Partiolaisten adventtikalenterin myyntiaika vuonna 2022 on 15.10.-5.12.
  • 75-vuotisjuhlaviikkoa vietetään 14.-20.11.2022

Median edustaja, ota yhteyttä!

Mikäli kaipaat vielä lisätietoa tai materiaalia, ota toki meihin yhteyttä. Autamme mielellämme!

Tutustu kuvapankkiin

Kuvia partiolaisten adventtikalenterista median käyttöön löytyy oheisen linkin takaa.

Kalenterifakta

Partio on ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä

Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja.

Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan.

Jaa sivu: