Tietoa medialle partiolaisten adventtikalenterista

Tietoa ja materiaaleja medialle

Partiolaisten adventtikalenteri on ollut tärkeä osa suomalaisten joulun odotusta jo yli 75 vuoden ajan! Partiotytöt toivat kalenteriperinteen maahamme Ruotsista vuonna 1947. 2020-luvulla adventtikalenterielämystä täydentämään on tuotu jatko-osina julkaistava kuunneltava joulutarina.

Partiolaisten vuotuinen adventtikalenterimyynti on vuoden tärkein varainhankinnan kampanja. Adventtikalenterimyynnin tuotoilla partiolaiset voivat esimerkiksi hankkia retkeilytarvikkeita leireilleen ja vaelluksilleen, alentaa leirimaksuja tai kunnostaa kokoontumispaikkaansa. Lue esimerkkejä tuottojen käytöstä.

Myyntituotto käytetään kokonaisuudessaan partiotoiminnan hyväksi. Suurin osa myynnin tuotoista (74 %) ohjataan lyhentämättömänä partion paikallisyhdistyksille, eli lippukunnille ja alueellisille partiopiireille.

Kampanjalla on myös kasvatuksellinen tarkoitus: kalenterimyynnin yhteydessä lapset ja nuoret oppivat uusien ihmisten ja yhteisen hyvän eteen toimimisesta sekä kaupankäynnistä ja taloudesta.

Adventtikalenteri vuonna 2024

Vuonna 2024 partiolaisten adventtikalenterilla on uusi kuvittaja, joka kirjoittaa myös kuvitukseen liittyvän joulutarinan. Uusi kuvittaja julkaistaan 24.6. ja kuvitus julkaistaan 24.8.

Myyntitempausviikko järjestetään 11.-17.11.2024. Silloin paikallisia partiolippukuntia kannustetaan panostamaan myyntitapahtumien järjestämiseen ympäri Suomen.

Aiemmat adventtikalenterit

Ninka Reittu on partiolaisten adventtikalenterin 2023 kuvittaja.

Adventtikalenterin kuvittajat ovat olleet kautta aikain oman aikansa tunnettuja kuvittajia. Kalenterin on kuvittanut muun muassa Ulla von Wendt, Camilla Mickwitz, Virpi Pekkala, Timo Kästämä ja Christel Rönns.

Tutustu kuvittajiin ja kalenterikuvituksiin kalenterigalleriassa.

Kehitämme jatkuvasti uudenlaisia tapoja toteuttaa myyntiä, jotta kalenterin ostaminen olisi mahdollisimman helppoa ja kätevää. Monet paikallisyhdistykset tarjoavat nykyään mobiili- ja korttimaksuvaihtoehtoa. Kalenterin voi myös ostaa verkkokaupan kautta, esimerkiksi eri paikkakunnalle tai ulkomaille.

  • Partiolaisten adventtikalenterin myyntiaika on 15.10.–5.12.

Median edustaja, ota yhteyttä!

Mikäli kaipaat vielä lisätietoa tai materiaalia, ota toki meihin yhteyttä. Autamme mielellämme!

Tutustu kuvapankkiin

Kuvia partiolaisten adventtikalenterista median käyttöön löytyy oheisen linkin takaa.

Kalenterifakta

Partio on ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä

Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja.

Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan.

Jaa sivu: