Miten partiolaisten adventtikalenterin tuottoja käytetään?

Partiolaisten adventtikalenteri on hyväntekeväisyystuote

Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin suoraan partiolaiselta tai verkkokaupasta tuet alueesi lasten ja nuorten partioharrastusta. Kyseessä on merkittävin vuosittainen varainhankintatempaus, jossa partiolaiset nuorimmista alkaen ovat mukana kampanjoinnissa sekä oppimassa talkoohengessä toteutettavan myyntityön merkityksestä.

Adventtikalenteri on hyväntekeväisyystuote, jonka myyntituotto käytetään kokonaisuudessaan partiotoiminnan hyväksi ja suurimman osan siitä saavat partion paikallisyhdistykset, eli lippukunnat. Jokainen lippukunta määrittelee itse omat tavoitteensa sekä vuosittaiset varainhankinnan kohteet. Tällä sivulla on muutamia esimerkkejä kohteista ja projekteista, joihin lippukunnat ovat talkoohenkisellä kalenterimyynnillä myyntituottoja käyttäneet.

Ekin partion purjevene vesillä syksyisessä maisemassa

Purjevene kuntoon ja meripartioleirille

Mikkelissä Ekin partio -lippukunnassa vuoden 2023 myynnistä saadut rahat käytetään lippukunnan purjeveneen Katriinan kunnostamiseen merikelpoiseksi.

”Tavoitteena on kunnostaa vene useamman päivän purjehduksia merellä varten, jotta sillä voidaan lähteä vuonna 2025 meripartioleiri Satahangalle”, kertoo lippukunnan ohjelmajohtaja Anni Alanko.

Lippukunnan tärkein periaate adventtikalenterimyynnistä saatujen rahojen käytössä on se, että rahat käytetään niin, että lippukunnan lapset hyötyvät siitä. Kaikille lippukunnassa kerrotaan jo myyntiin valmistautuessa, miksi myyntiä tehdään ja mihin rahat käytetään.

Aiemmin myynnistä saaduilla rahoilla on esimerkiksi huollettu lippukunnan moottorialus Lola 3:a sekä järjestetty lippukunnan yhteinen kevättapahtuma, jossa osallistujat ovat melomaan ja sup-lautailemaan.

Kuva: Netta Hautamäki

Ruukin samoojien partiolaisia sisaruspiirissä

Telttoja retkitoiminnan tueksi

Adventtikalenterimyynnistä saatavat tulot ovat partion paikallisille lippukunnille tärkeä tapa rahoittaa toimintaa. Ruukin samoojat -lippukunta käyttää viime vuoden tuloja partioretkillä usein tarvittavaan tarvikkeeseen: uusiin telttoihin.

Siikajoella toimiva Ruukin samoojat -lippukunta herätettiin uudelleen toimintaan vuosien hiljaiselon jälkeen vuonna 2021. Samalla todettiin, että monia toiminnassa tarvittavia varusteita puuttui lippukunnalta. Ratkaisun tähän haasteeseen ovat tuoneet adventtikalenterimyynti ja siitä saatavat tuotot.

”Viime vuoden kalenterituottojen avulla hankittiin telttoja lippukunnan käyttöön: yksi teltta ympärivuotiseen käyttöön, yksi kesäteltta ja muutama laavu”, kertoo lippukunnan joulukampanjapäällikkö Kati Huotari.

Edellisenä vuonna kalenterituotto käytettiin yhteisiin retkikeittimiin.

 

Piikkiön Tammipartio vaelluksella Inarissa. Partiolaisten adventtikalenterimyynnillä tuetaan paikallisten lippukuntien toimintaa.

Adventtikalenterimyynnin tuella vaellukselle Inariin

Piikkiön Tammipartio kertoo viime vuosina kalenterikampanjoiden menneen hyvin. Vuonna 2019 vuonna he keräsivät rahaa Inarissa järjestetylle vaellukselle, ja vuonna 2020 rahaa kerättiin piirileirille.

Lippukunnassa on huomattu se, että varsinaisen kalenterin ostamisen sijasta tärkemäpää monille ostajille on nimenomaan partion tukeminen. Ostamalla kalenterin voi konkreettisesti tukea lippukunnan toimintaa.

Partiolaiset kävelevät jonossa aurinkoisen niityn poikki

Kesäleirille adventtikalenterien avulla

Kuhmoisten Korpisusien partiolaiset pääsevät adventtikalenterimyynnin avulla nauttimaan edullisesti retkeilystä. Perinteeksi on muodostunut, että adventtikalenterimyynnillä hankitaan seuraavan vuoden retkirahat kaikille ryhmille sekä järjestetään kesäleiri.

”Lippukunta tuki jokaista Kajo-suurleirille lähtijää 90 eurolla ja lisäksi alle Kajon kohderyhmäikäisille järjestettiin oma retkensä.”

Kuva: Ville Saarinen

Partiolaisten adventtikalenteri on hyväntekeväisyystuote, jolla tuetaan mm paikallisten partiolippukuntien toimintaa.

Lapset ja nuoret oppimaan purjehdusta

Helsinkiläisen Kulosaaren meripartio -lippukunnassa jokainen partiolainen pääsee purjehtimaan. Lippukunta käyttää adventtikalenterikalenterimyynnistä saamiaan tuottoja lippukunnan koulutusaluksen ylläpitoon ja huoltoon.

Kalenterituottojen avulla lippukunnan on mahdollista pitää purjehduksen kausimaksut matalina.

”On meritoiminnan elinehto, että käytössä on adventtikalenterimyynnin tuotot. Ilman niitä purjehduskauden maksut olisivat jäsenistölle huomattavasti kalliimpia”, lippukunnanjohtaja Visa Blad sanoo.

Lippukunnalla on käytössä 10-vuotias purjealus Flikka, joka on aktiivisessa käytössä niin ryhmien purjehduksilla, kesäleireillä kuin pitemmillä matkapurjehduksillakin. Vuosittain purjehduspäiviä veneelle kertyy noin sata. Meripartiotoimintaan mukaan lähteminen ei vaadi aiempaa osaamista, vaan purjehduksien aikana opetellaan tarvittavia taitoja.

Kuva: Markus Helin

 

Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin tuet paikallisen lippukunnan toimintaa.

Kalenterimyynnillä rahaa eräkämpän remontteihin

Kirkkonummen Metsänkävijöiden eräkämppä ”Karhukolon” remontin tultua ajankohtaiseksi kalenterituotoilla päätettiin remontoida kämppää. Kalenterikampanja onnistui hyvin, ja kesällä 2019 kämppään tehty kattoremontti kustannettiin aiemman vuoden kalenterituotoilla. Lippukunnassa on kerätty rahaa myös muihin kämpän kunnostustöihin, kuten lattia- ja saunaremontteihin.

Lippukunnasta kerrottiin, että kampanjat ovat heillä onnistuneet hyvin, sillä lippukunnalla on vakiintuneet tavat myydä. Partiolaiset ovat joka vuosi samoissa paikallisissa marketeissa myymässä kalentereita.

Partio (logo)

Varoja alueellisen ja valtakunnallisen työn tueksi

Myyntituotto käytetään kokonaisuudessaan partiotoiminnan hyväksi. 74 % myynnin tuotoista ohjataan lyhentämättömänä paikallisen ja alueellisen partiotoiminnan tueksi, eli alueellisille piireille ja paikallisille lippukunnille.

Lippukunnat, eli partion paikallisyhdistykset, pyörittävät partion jatkuvaa viikkotoimintaa, retkiä ja leirejä.

Partiopiirit tukevat paikallisyhdistysten, eli lippukuntien, toimintaa monipuolisen ja laadukkaan harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan järjestämisessä paikallisesti esimerkiksi järjestämällä koulutusta ja tapahtumia.

Keskusjärjestön tärkein tehtävä on partiotoiminnan edistäminen ja sen toimintaedellytysten varmistaminen Suomessa. Keskusjärjestö tukee piirejä ja lippukuntia mm. kehittäen partion ikäkausiohjelmaa ja ohjelmamateriaalia sekä järjestäen valtakunnallisia tapahtumia, koulutusta ja lippukuntatuen ja vapaaehtoistoiminnan malleja ja työkaluja. Keskusjärjestö myös vastaa valtakunnallisesta partion markkinoinnista ja varainhankinnasta.

Kalenterin voi ostaa suoraan partiolaisilta tai kalenterin verkkokaupasta adventtikalenteri.fi/osta

 

www.partio.fi

Suomen Partiolaisten adventtikalenteri

Postitamme tilauksia joka arkipäivä! Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin tuet paikallisia lapsia ja nuoria.

Kalenterin historiaa

Kiinnostuitko? Lue lisää kalenterin historiasta linkin takaa!

Jaa sivu: