Tuottojen käyttö

Partiolaisten adventtikalenteri on hyväntekeväisyystuote

Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin suoraan partiolaiselta tai verkkokaupasta olet tukemassa alueesi lasten ja nuorten partioharrastusta. Myyntituotto käytetään kokonaisuudessaan partiotoiminnan hyväksi ja suurimman osan siitä saavat partion paikallisyhdistykset, eli lippukunnat. Peräti 74 % myyntitulosta menee paikalliseen ja alueelliseen toimintaan, eli lippukuntien ja piirien hyväksi. Jokainen lippukunta määrittelee itse omat tavoittensa sekä vuosittaiset varainhankinnan kohteet.

Kyseessä on merkittävin vuosittainen varainhankintatempaus, jossa partiolaiset nuorimmista alkaen ovat mukana kampanjoinnissa sekä oppimassa talkoohengessä toteutettavan myyntityön merkityksestä.

Tällä sivulla on muutamia esimerkkejä kohteista ja projekteista, joihin lippukunnat ovat talkoohenkisellä kalenterimyynnillä keräämiään tuottoja käyttäneet.

Piikkiön Tammipartio keräsi rahaa vaellukselle Inariin

Piikkiön Tammipartio kertoo viime vuosina kalenterikampanjoiden menneen hyvin. Viime vuonna he keräsivät rahaa Inarissa järjestetylle vaellukselle, ja tänä vuonna rahaa kerätään piirileirille. Lippukunnanjohtaja Marianna Hilakari kertoo lippukunnan huomanneen ostajien keskuudessa sen, ettei kalenterin ostaminen ole se juttu, vaan partion tukeminen. Ostamalla kalenterin voi konkreettisesti tukea lippukunnan toimintaa.

Kalenterituotoilla vuoristoon

Järvenpään Scoutit toteuttivat varainhankinnasta saaduilla tuotoilla matkan Sveitsin Kanderstegin partiokeskukseen heinäkuussa 2019. Hanna Suomi Järvenpään Scouteista kertoo Kanderstegin partiokeskuksen ja alppimaisemien olleen elämys! Partiokeskuksessa on paljon partiolaisia ympäri maailmaa ja yhteiset iltanuotiot ovat unohtumattomia.

Viikin Vesikot hankkivat uusia telttoja

Viime vuonna Viikin Vesikot keräsivät rahaa adventtikalenterimyynnillä uusiin puolijoukkue- ja niger-telttoihin. Keräyskohteen päättäminen oli alusta alkaen selkeää, sillä tarve teltoille oli suuri. Kampanja onnistui erittäin hyvin. Lippukunnanjohtaja Ville Penttilä kertookin tyytyväisenä, ettei lippukunnan tarvitse enää lainailla telttoja muualta, vaan nyt omia riittää kaikille leireille.

Tänä vuonna lippukunnassa rahaa kerätään yleiseen toimintaan, kuten retkimaksuihin sekä matka- ja ruokakuluihin. Ville Penttilän mukaan tälle vuodelle on suunnitteilla uusia palkintoja parhaiten kalentereita myyneille kalenterimyynnin vauhdittamiseksi.

Kalenterikampanjalla kerättiin rahaa Veikkolan Eräveikkojen ja Haltioiden omaan kesäleiriin

Veikkolan Eräveikot ja Haltiat keräsivät viime vuonna varoja lippukunnan omalle kesäleirille. Kalenterikampanjan onnistumiseen oltiin lippukunnassa erittäin tyytyväisiä ja kalentereita tilattiin jopa lisää myyntiin kampanjan aikana! Tuottojen käyttökohde oli helppo päätös, sillä lippukunnalla oli tulossa juuri oma kesäleirinsä.

Tukea lastenkodille Intiassa

Munksnäs Flickscouter tukevat adventtikalenterituotoilla Intiassa sijaitsevaa lastenkotia. Aikaisemmin lippukunta tuki tyttöjen koulutusta yleisellä tasolla ja lisäksi lippukunnan intialaista kummilasta. Kun kumilapsi tuli täysi-ikäiseksi, lippukunta päätti jatkossa tukea hänen lastenkotia. Näin mahdollisimman moni saisi käydä koulua.

Kirkkonummen Metsänkävijät keräävät rahaa eräkämpän remontteihin

Kirkkonummen Metsänkävijöiden eräkämppä ”Karhukolon” remontin tultua ajankohtaiseksi kalenterituotoilla päätettiin remontoida kämppää. Kalenterikampanja onnistui hyvin, ja kesällä 2019 kämppään tehty kattoremontti kustannettiin aiemman vuoden kalenterituotoilla.

Tänä vuonna lippukunnassa kerätään lisää rahaa kämpän kunnostustöihin, sillä tarkoituksena on tehdä seuraavaksi lattia- ja saunaremonttia.

Lippukunnanjohtaja Pinja Pekkarinen kertoo, että kampanjat ovat heillä onnistuneet hyvin, sillä lippukunnalla on vakiintuneet tavat myydä. Partiolaiset ovat joka vuosi samoissa paikallisissa marketeissa myymässä kalentereita.

Partio (logo)

Varoja alueellisen ja valtakunnallisen työn tueksi

Partiopiirit tukevat paikallisyhdistysten, eli lippukuntien, toimintaa monipuolisen ja laadukkaan harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan järjestämisessä paikallisesti esimerkiksi järjestämällä koulutusta ja tapahtumia.

Keskusjärjestön tärkein tehtävä on partiotoiminnan edistäminen ja sen toimintaedellytysten varmistaminen Suomessa. Keskusjärjestö tukee piirejä ja lippukuntia mm. kehittäen partion ikäkausiohjelmaa ja ohjelmamateriaalia sekä järjestäen valtakunnallisia tapahtumia, koulutusta ja lippukuntatuen ja vapaaehtoistoiminnan malleja ja työkaluja. Keskusjärjestö myös vastaa valtakunnallisesta partion markkinoinnista ja varainhankinnasta.

Suomen Partiolaisten adventtikalenteri

Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin tuet paikallisia lapsia ja nuoria.

Kalenterin historiaa

Kiinnostuitko? Lue lisää kalenterin historiasta linkin takaa!

Jaa sivu: