Kirjoitettu Kategoriat Jouluperinteet

Joulun odotuksessa mukana

Adventtikalenteri kuuluu joulun perinteisiin 

Partiolaiset keräävät vuosittain varoja toimintaansa myymällä adventtikalentereita. Jo vuosikymmeniä kestänyt adventtikalenteriperinne on myös tärkeä osa monen joulun odotusta. Keräsimme muutamia adventtikalenterin ostajien muistoja kalenterista. 

“Meidän perheessä tutustuttiin partiolaisten joulukalenteriin ensimmäisen kerran vuonna 1999 esikoisen aloitettua partioharrastus. Ajan myötä kaikki kolme poikaamme harrastivat partiota ja kauppasivat syksyisin kalentereita. Aikuistuttuaan pojat ovat partioharrastuksesta luopuneet, mutta kalenteriperinne elää keskeytyksettömänä niin heidän lapsuudenkodissaan kuin poikien omissa nykyisissä kodeissa. Aina ei kohdalle osu kalenteria kauppaavaa partiolaista, niin silloin kalenteri tilataan netistä suoraan kotiin. Vuodesta 1999 siis joka vuosi joulua odotettu partiolaisten joulukalenterin luukkuja avaten ja tarinoita kuunnellen.” 

Sari 

“Kalenterin ostaminen kuuluu perinteisiin. Olin itse partiolainen vuosikausia, jonka jälkeen olin sudenpentulauman ja vartion vetäjänä.  Antoisia vuosia. Nykyään ostan kalenterin paikallisilta partiolaisilta ja lapset tietävät jo, että äidin kalenteriin ei kosketa ilman lupaa.   

Anu 

Joka vuosi ostan kaksi kalenteria: toisesta avaan luukut ja toisen laitan pöydälle tai seinälle koristeeksi. 

Annika 

Piirretty hiiri ja pupu sekä porkkana, jossa on lahjarusetti.

Perinne lapsuudesta asti, joka kuuluu ehdottomasti joulun odotukseen.”

Eeva

Partiolaisten adventtikalenterit ovat jälleen myynnissä 15.10. alkaen. Kun ostat adventtikalenterin, tuet paikallisia partiolaisia ja tuot samalla joulun odotuksen sinun tai läheisesi kotiin. 

Haluatko saada myynnin alkamisesta muistutuksen? Tilaa muistutus sähköpostiisi!  

Jaa sivu: