Kirjoitettu Kategoriat Muuta adventtikalenterista

Ilahduttavia varainhankintauutisia

Adventtikalenterimyynnistä ennätyspotti partiotoiminnalle – yli 3 miljoonaa euroa toiminnan tueksi

Loppuvuoden adventtikalenterimyynnillä kerättiin partiotoiminnan tueksi ennätyksellisesti yli kolme miljoonaa euroa. Tulos saavutettiin yhä jatkuneista korona-ajan poikkeusoloista huolimatta.

 

Merkittävää tukea partiotoiminnalle

Kampanjan tuotoilla mahdollistetaan partiotoimintaa ympäri Suomen ja sillä katetaan merkittävä osa toiminnan kuluista. Suurin osa kalenterimyynnillä kerättävistä varoista ohjataan lyhentämättömänä paikallisen ja alueellisen toiminnan tueksi. Adventtikalenteria on myyty yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1947, jolloin partiolaiset toivat adventtikalenteriperinteen Suomeen.

”On hienoa huomata, kuinka perinteinen varainhankintakampanja jaksaa innostaa partiolaisia ja vakioasiakkaitamme vuodesta toiseen. Kalentereita myymällä nuorimmatkin partiolaiset oppivat vieraiden ihmisten kohtaamista, kaupankäyntiä sekä yhteisen hyvän eteen toimimista. Kampanjalla on siis myös vahva kasvatuksellinen vaikutus”, kertoo kampanjasta vastaava varainhankinnan koordinaattori Simo Pynnönen.

Kaksi iloista partiolaista vuoden 2021 adventtikalentereiden kanssa

Koronatilanne ei lannistanut adventtikalenteria myyviä partiolaisia

Perinteisesti partiolaiset ovat myyneet suurimman osan adventtikalentereista ovelta ovelle kulkien, erilaisissa tapahtumissa ja esimerkiksi kauppakeskuksissa. Tänä vuonna niiden lisäksi oli hyödynnettävä myös kekseliäitä uusia myyntitapoja, sillä koronarajoitusten vuoksi tapahtumia jouduttiin perumaan merkittävissä määrin.

”Partion ytimessä on tarttua toimeen muuttuvissa tilanteissa yhteisen päämäärän eteen. Tämän asenteen ansiosta partio Suomessa elää ja voi hyvin myös pandemia-aikana. Koko partiokentän toimintaa mahdollistava, upea adventtikalenterimyynnin tulos on jälleen yksi esimerkki siitä, mitä voimme yhdessä saada aikaan. Iso kiitos jokaiselle partiotoiminnan tukijalle ja kampanjassa mukana olleelle partiolaiselle”, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero toteaa.

Partiolainen ja adventtikalenterin ostaja suorittamassa mobiilimaksua.

Uusia toimintatapoja ja yhdessä tekemistä

Kenttämyynnin huipputuloksen perusteella voi päätellä, että pandemiasta johtuvat myynnin hidasteet eivät lannistaneet partiolaisia. Yhä useammat lippukunnat myös helpottivat ostamista tarjoamalla asiakkaille mahdollisuuden maksaa kortilla tai mobiilimaksuna perinteisten käteismaksujen lisäksi.

“Kampanjaa keväällä 2021 suunnitellessamme emme voineet tietää minkälaisessa maailmantilanteessa adventtikalenterikampanjaa päästäisiin syksyllä toteuttamaan. Totesimme, että huippumyyntituloksen tavoittelun sijasta keskittyisimme positiiviseen asenteeseen. Lähdimme tavoittelemaan kaikkien aikojen ilahduttavinta kampanjaa ja sen saimme. Kaupan päälle saimme myös aikojen taloudellisesti kannattavimman varainhankintakampanjamme! Yhteistyössä ja positiivisessa ajattelussa on siis voimaa”, Suomen Partiolaisten markkinointikoordinaattori Kati Pankka iloitsee.

Kolme tyttöä pitelee palavaa myrskylyhtyä pimeässä.

Tukea myös toisella tavalla

Loppuvuoteen sijoittuu myös toinen partiolaisten merkittävistä varainhankintakampanjoista: partioharrastuksen taloudellisten esteiden poistamiseen tähtäävä Aineeton joululahja –lahjoituskampanja. Kolmatta kertaa järjestetty Partion ystävien Aineeton joululahja keräsi lahjoituksina noin 23 000 euroa, mikä tarkoittaa merkittävää tukea satojen vähävaraisten lasten partioharrastukselle.

“Aineeton joululahja on onnistunut tavoittamaan uusia kohderyhmiä vuosittain – tällä kertaa kampanjalle lahjoittaneiden määrä kasvoi ilahduttavat 45 % edellisvuoteen nähden. Ihmisten hyväntahtoisuus vähävaraisten lasten partioharrastuksen tukemiseksi tarkoittaa uusia ikimuistoisia seikkailuja sadoille innokkaille partiolaisille”, summaa Simo Pynnönen.

Perinteiset kalenterit tulevat saataville myös 2022

Vuoden 2022 adventtikalenterin myynti alkaa 15.10. Tämän vuoden adventtikalenterin ensimmäisen luukun saa avata ensimmäisenä adventtisunnuntaina, eli jo 27.11.

Myyntipaikat löytyvät jälleen kampanjan lähestestyessä osoitteesta adventtikalenteri.fi/myyntipaikat ja kalenterin voi tilata myös adventtikalenteri.fi -verkkokaupasta.

  • Valokuvat: Kristiina Hemminki / Studio Fotonokka ja Mari Lehtisalo / Suomen Partiolaiset

Jaa sivu: