Kirjoitettu Kategoriat Myyntitarinoita

Kalenterin ostaminen tukee paikallista harrastamista

Adventtikalenterimyynnin tuotoilla yhteistä hyvää lapsille

Partion paikallisyhdistykset, eli lippukunnat, päättävät itse kalenterituottojen käytöstä. Ekin partio -lippukunnassa Mikkelissä adventtikalenterimyynnin kohde valitaan niin, että lippukunnan nuorimmatkin partiolaiset ymmärtävät kalenterimyynnin hyödyn. Kun rahojen käyttökohde on kerrottu selkeästi, myynti on sekä asiakkaille että myyjille merkityksellistä.

Ekin partiossa vuoden 2023 myynnistä saadut rahat käytetään lippukunnan purjevene Katriinan kunnostamiseen merikelpoiseksi. ”Tavoitteena on kunnostaa vene useamman päivän merellä tehtäviä purjehduksia varten, jotta sillä voidaan lähteä vuonna 2025 meripartioleiri Satahangalle”, kertoo lippukunnan ohjelmajohtaja Anni Alanko.

Mikkeliläisen Ekin partio -lippukunnan tärkein periaate adventtikalenterimyynnistä saatujen rahojen käytössä on se, että rahat käytetään niin, että lippukunnan lapset hyötyvät siitä. Kaikille lippukunnassa kerrotaan jo myyntiin valmistautuessa, miksi myyntiä tehdään ja mihin rahat käytetään.

Aiemmin myynnistä saaduilla rahoilla on esimerkiksi huollettu lippukunnan moottorialus Lola 3:a sekä järjestetty lippukunnan yhteinen kevättapahtuma, jossa ohjelmassa on ollut melontaa ja sup-lautailua.

”Kun kohde on valittu niin, että lapset pääsevät näkemään, mihin ne rahat menevät, on myyjien motivointi helppoa”, Alanko sanoo.

Innostus ja onnistuminen kulkevat käsi kädessä

Adventtikalenterien myyntityötä tekevät kaikki partiolaiset ja myyntitapoja on monenlaisia. Suurimman osan myynnistä kaikki tekevät omilla tahoillaan. Ekin partiossa perinteenä ollut myynti Prisman aulassa toimi myös vuonna 2023 hyvin. Myyntiä on helpottanut se, että heillä on oma korttimaksupääte käytössä, koska monilla ihmisillä ei ole nykyään käteistä mukanaan.

Ekin partion purjevene vesillä syksyisessä maisemassa

”Prismassa myynti ollut helppoa ja toiminut hyvin, koska kyseessä vilkas kauppa”, Alanko sanoo.

Ekin partion kalenterimyynnille asetettiin varovainen tavoite, joka ylitettiin kirkkaasti. Lippukunta myi noin 420 kalenteria. Jäseniä lippukunnassa on vähän alle sata.

Haasteita kalenterien myynnille toi se, että syksyllä ei voitu tavalliseen tapaan aloittaa uutta sudenpenturyhmää, koska ryhmänjohtajaa ei löytynyt. Tämä söi myyntiä, kun myyjiä ei ollut yhtä paljon kuin tavallisesti.

Alanko koki kalenterikampanjan onnistumisena sen, että lippukunnassa myyntiin osallistuttiin mielellään.

”Lapset olivat innoissaan kalentereista ja odottivat myynnin alkua”, Alanko kertoo.

Kun rahojen käyttökohde on mietitty etukäteen ja kerrottu, kalenterimyynti on kaikille merkityksellistä.

Kalenterituotoilla tukea paikalliseen harrastamiseen

  • Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin suoraan partiolaiselta tai verkkokaupasta tuet alueesi lasten ja nuorten partioharrastusta.
  • Myyntituotto käytetään kokonaan partiotoiminnan hyväksi ja suurimman osan siitä saavat partion paikallisyhdistykset, eli lippukunnat.
  • Jokainen lippukunta määrittelee itse, mihin tuotot käytetään. Yleisin tapa käyttää tuottoja on retkien ja leirien järjestäminen. Lisäksi tuotoilla tehdään esimerkiksi lippukunnalle uusia hankintoja ja kunnostetaan tiloja ja tarvikkeita.
  • Lue lisää tuottojen käytöstä

Jaa sivu: