Christel Rönnsin kuvittamassa adventtikalenterissa joulu on tullut kaupunkiin

Jo toista kertaa partiolaisten adventtikalenterin kuvittanut Christel Rönns loi vuoden 2020 kalenteriin eloisan ja värikkään kaupungin joulun. Viime vuoden kalenterin lisäksi kuvittajan tyyli voi olla monille entuudestaan tuttu myös lastenkirjoista. Finlandia Juniorilla palkitun Rönnsin kuvituksia on nähty muun muassa suosituissa Risto Räppääjä- ja Kissa Killi- kirjoissa.

Kun vuoden 2019 kalenterissa valmisteltiin metsän joulua, tämän vuonna kalenterissa kuvataan joulun tunnelmaa kaupungissa. Tutut joulun elementit kuitenkin löytyvät myös kaupungin joulusta: joulukuusta koristellaan, jouluvaloja viritellään ja tontutkin vilistelevät kaupunkilaisten seassa. Kuvitus on saanut lämpimän vastaanoton adventtikalenterin faneilta ja partiolaisilta.

“Päätin tehdä kaupunkikuvan tällä kertaa, ettei kalenteri olisi liian samantyyppinen kuin edellisen vuoden metsäkuva”, Christel kertoo kuvan suunnittelusta. Hän kertoo, ettei halunnut kuvituksen aiheeksi mitään tiettyä kaupunkia, ja kuvassa näkyvä kaupunki on keksitty. Kalenterissa jouluisten tapahtumien taustalla näkyykin viitteellinen, hieman nostalginen kaupunkinäkymä.

Kuvittaja Christel Rönns vuoden 2020 adventtikalenterin kanssa. Kuva: Christelin kotialbumi
Kuvittaja Christel Rönns vuoden 2020 adventtikalenterin kanssa. Kuva: Christelin kotialbumi

 

Christelin omaan jouluun kuuluvat erityisesti jouluherkut: eri tavoin valmistetut kalat, perinteiset joululaatikot, viherpippurimaksapatee ja Waldorfin salaatti. ”Vietän joulua perheeni kanssa. Perheeni ei syö lihaa, mutta jouluna annan itselleni luvan syödä viherpippurimaksapateeta. Se ja Waldorfin salaatti symboloivat minulle joulua”, Christel päättää.

Tänä vuonna kalenterin kuvitus herää henkiin Iina Kansosen kirjoittamassa joulutarinassa, jonka neljä osaa julkaistaan aina adventtisunnuntaisin. Tule mukaan ja vietä jouluinen satuhetki osoitteessa partio.fi/joulutarina!

Osta kalenteri netistä

Adventtikalenterin tilaaminen verkkokaupastamme on hyvä ja helppo keino tukea paikallista partiotoimintaa erityisesti tänä vuonna! Myös verkkokaupassa voit valita lippukunnan, jolle haluat tukesi osoittaa.

Osta kalenteri partiolaiselta

Jos haluat ostaa adventtikalenterin suoraan partiolaiselta, löydät sinua lähimmän myyntipaikan listauksestamme. Lista myyntipaikoista päivittyy kampanjan aikana.

Jaa sivu: