Christel Rönns piirsi adventtikalenteriin metsän joulun

Tämän vuoden partiolaisten adventtikalenterin piirroksena on kuvittaja Christel Rönnsin valloittavan vauhdikas metsän joulu. Rönnsin eläväinen kuvitustyyli on monille entuudestaan tuttu lastenkirjoista. Rönnsin kuvituksia on nähty muun muassa suosituissa Risto Räppääjä- ja Kissa Killi- kirjoissa ja hänet on myös palkittu Finlandia Juniorilla.

Partiolaisten vuoden 2019 adventtikalenterin kuvittaja Christel Rönns kertoo valikoineensa kalenterikuvitukseen metsän, koska pitää eläimien ja metsän piirtämisestä. Työtä aloittaessaan Christel katseli aiempien vuosien adventtikalentereita, jotta kuvitus eroaisi aiemmista kuvituksista. Tämän vuotisessa kuvassa seikkailevat veikeät tontut yhdessä metsän eläinten kanssa joulujuhlaa valmistellen. Kuva sai heti valtavan positiivisen vastaanoton kuvan julkaisun yhteydessä.

Christel toivoo katsojan kiinnittävän erityisesti huomiota adventtikalenterissa pieniin yksityiskohtiin.
”Olen yrittänyt saada kuvaan mahdollisimman paljon pieniä yksityiskohtia mukaan. Toivon, että tällä tavalla kalenteri kestäisi paremmin useampia katselukertoja”, Christel kertoo. Itse hän pitää kalenterissa erityisesti kontrastista, joka syntyy lumen valkoisuudesta ja yön sekä metsän tummuudesta.

Christel kokee kalenterin kuvittamisen olleen yhtä aikaa helppoa ja vaikeaa. ”Helppoa, sillä sitä oli hauska kuvittaa ja tuntui, että työ sujui. Vaikeaa, sillä kuvan sommittelu monen yksityiskohdan kanssa ei ollut ihan yksinkertaista ja luukkujen tasainen sijoitus sekä miettiminen mitä niiden takana olisi, oli välillä työlästä.”

Christelin omaan jouluun kuuluvat erityisesti jouluherkut: eri tavoin valmistetut kalat, perinteiset joululaatikot, viherpippurimaksapatee ja Waldorfin salaatti. ”Vietän joulua perheeni kanssa. Perheeni ei syö lihaa, mutta jouluna annan itselleni luvan syödä viherpippurimaksapateeta. Se ja Waldorfin salaatti symboloivat minulle joulua”, Christel päättää.

Jaa sivu: