Kaislan vinkit kalenterimyyntiin: hymyile ja ole reipas

 

Kaisla Olasvuori on nuoresta iästään huolimatta myynyt huimat määrät partiolaisten adventtikalentereita.

 

Espoolaisen omakotitalon pihalla Elsa-koiran kanssa leikkii varsinainen huippumyyjä, sillä kahdeksanvuotias Kaisla Olasvuori myi viime vuonna huikeat 196 partiolaisten adventtikalenteria. Hän on ehtinyt myydä kalentereita jo pitkään.

”Mulla on tonttumerkki jo vuodelta 2013, vaikka en silloin vielä myynyt kalentereita. Kuljin vain äidin mukana”, Kaisla kertoo.

Partiolainen saa tonttumerkin muistoksi onnistuneesta kalenterimyynnistä. Tavallisen tonttumerkin saa partiopiiristä riippuen kymmenestä tai kahdestatoista myydystä kalenterista, kun taas kultaiseen merkkiin tulee myydä sata kalenteria.

Kaislan partiopaitaa koristaa jo kaksi kultaista tonttumerkkiä.

Kalenterimyyjän kannattaa unohtaa pelko

Kaislalla on monta myyntikanavaa kalentereille. Sukulaiset ostavat paljon, mummikin yleensä kymmenen kalenteria eteenpäin annettavaksi. Ja kun Kaislan äiti laittaa ilmoituksen nettiin, tutut tietävät, että kalentereita voi taas tilata.

”Käyn myös kaikki naapurit ovelta ovelle. Käyn ihan tässä lähiympäristössä, kun me kuitenkin tunnetaan täältä aika moni.”

Kalenterien myyminen tuntemattomille on vähän jännittävää, mutta onneksi mukana on äiti ja usein myös Elsa-koira.

”Kannattaa aina hymyillä ja olla reipas. Sitten ei jännitä niin paljoa”, Kaisla tietää.

Partiolaisten adventtikalentereilla rahoitetaan myös Kaislan lippukunnan, Espoon Mastonvartijoiden, toimitaan. Varoilla on voitu pitää kasvavan lippukunnan maksut kohtuullisina ja uusia kalustoja. On esimerkiksi maksettu sudenpentujen leirien kuluja ja hankittu uusia trangioita.

Lopuksi Kaisla haluaa rohkaista uusia kalenterimyyjiä.

”Koita unohtaa se pelko, ja mene vain ja hymyile. Myymistä voi harjoitella etukäteen, jos se auttaa. Ja ei haittaa, vaikka sanoisi jotain väärin, koska se ei ole mikään elämän loppu.”

 

 

Jaa sivu: