Kirjoitettu Kategoriat Adventtikalenteri tuo joulun

Kuunneltava tarina johdattelee joulutunnelmaan

Partiolaisten joulutarina 2021

Tänä vuonna joulun tunnelmaan johdattelee partiolaisten adventtikalenterin lisäksi kuunneltava ja luettava joulutarina. Joulun pehmein paketti -niminen tarina julkaistaan neljässä osassa, ja uusi osa julkaistaan aina adventtisunnuntaisin. Joulutarinan on kirjoittanut Anna Tommola.

 

Kirjailija Anna Tommola esittelee partiolaisten adventtikalenteria 2021Partiolaisten adventtikalenteri on Anna Tommolalle tuttu vuosien ajalta. Melkein joka joulun alla se on tullut hankittua joko tutulta lapselta tai sattumalta vastaan tulleelta myyjältä.

”Tämän vuoden kalenterissa, jonka on kuvittanut Christel Rönns, kiinnitin heti aluksi huomiota kaikkiin söpöihin eläimiin, joita kuvassa vilisi. Koirien määrä yhdistyi mielessäni parin viime vuoden suoranaiseen pentubuumiin, ja aloin miettiä lemmikistä unelmoivan lapsen näkökulmaa. Tarinan perusideaksi nousivat sitä kautta luontevasti haaveilu, vähän kateuskin ja toisaalta se, miten toiveet voivat joskus toteutua yllättävillä tavoilla. Myös ystävyys, yhteistyö ja jakaminen ovat tarinassa keskeisiä teemoja.”, Anna kertoo.

Anna kertoo olevansa kirjoittajana aika spontaani. ”En suunnittele rakennetta täysin valmiiksi mielessäni, vaan alan usein vain tuottaa tekstiä alkuidean pohjalta, kuvailla hahmoja ja luoda kohtauksia niiden välille. Kokonaisuus voi lopulta muotoutua itsellenikin vähän yllätyksenä. Toisaalta nautin kirjoittamisessa eniten juuri siitä, kun tarina alkaa ikään kuin kuljettaa itse itseään. Koska tämän vuoden kalenterissa on niin paljon vilskettä ja luonteikkaita otuksia, helpointa ja mukavinta tarinan kirjoittamisessa oli keksiä ihmis- ja eläinhahmot ja niille persoonallisuudet. Haastavampaa oli kehitellä juoni, joka ei olisi liian jännittävä pienimmille, mutta kulkisi silti kiinnostavasti.”

Joulun tunnelmaan voi virittäytyä rennosti

Lapsena Annalle oli tärkeää, että jouluaattona kaikki toistui aina samanlaisena ja samassa järjestyksessä. ”Nyt aikuisena suhtaudun joulun viettoon hyvin rennosti ja joustavasti. Kodin ei tarvitse olla supersiisti tai ruokien juuri tietynlaisia ja kokonaan itse tehtyjä. Joulukuusenakin toimii tarvittaessa vaikka myrskyn pudottama männynoksa, johon on ripustettu muutama kaunein koriste. Joulun tunnelma syntyy minulle aika pienistä asioista: poltetaan kynttilöitä, tavataan läheisiä, syödään suklaata ja ollaan vaan ihan rauhassa.”, hän pohtii.

”Tyttärelläni oli alakoululaisena vaihe, jossa joulun ennakkofiilistely oli tosi tärkeää. Jonain vuonna joululaulujen kuuntelu alkoi jo varhain syksyllä. Se meni jo ehkä vähän överiksi. Toisaalta lapsen ilo kohottaa omaakin joulumieltä. Muistan yhden joulunaluspäivän kaupungilla, kun oli lumetonta, harmaata ja ankeaa, mutta jouluvalojen bongailuun keskittynyt lapsi vain huudahteli ihastuneena: katso, miten kaunista!”, Anna muistelee.

Partiolaisten joulutarina on osa adventtikalenterielämystä

Kolme ihmistä ja koira jouluisissa tunnelmissa partiolaisten adventtikalenterin kanssa

Partiolaisten adventtikalenterit tulevat myyntiin kautta maan 15.10. alkaen. Kalentereita voi ostaa suoraan partiolaisilta myyjiltä tai adventtikalenteri.fi verkkokaupasta. Joulun perinteinen kalenteri on hyväntekeväisyystuote, jonka tuotoilla tuetaan paikallista lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Jokaisen adventtisunnuntain luukussa on myös muistutus kuunnella tai lukea joulutarina osoitteessa partio.fi/joulutarina.

 

Anna Tommolan kirjoittaman joulutarinan pääsee lukemaan ja kuuntelemaan osoitteessa partio.fi/joulutarina. Tarinan lukee näyttelijä Paavo Kerosuo. Tarinan voi lukea ja kuunnella myös ruotsiksi osoitteessa scout.fi/julsaga. Tarinan osat julkaistaan aina adventtisunnuntaisin, eli vuonna 2021 28.11., 5.12, 12.12. ja 19.12.

 

Artikkelin kuvat: Anna Tommolan kotialbumista sekä Kristiina Hemminki/Studio Fotonokka

Osta kalenteri netistä

Adventtikalenterin tilaaminen verkkokaupastamme on hyvä ja helppo keino tukea paikallista partiotoimintaa! Myös verkkokaupassa voit valita lippukunnan, jolle haluat tukesi osoittaa. Kalentereita voi ostaa 15.10. – 5.12.

Osta kalenteri partiolaiselta

Jos haluat ostaa adventtikalenterin suoraan partiolaiselta, löydät sinua lähimmän myyntipaikan listauksestamme. Lista myyntipaikoista päivittyy kampanjan aikana.

Jaa sivu: