Adventtikalenterin kuvitus vie talven ihmemaahan 

Keskellä lumista maisemaa seisoo punainen mökki. Metsän eläimet ovat kerääntyneet katsomaan, kun joulupukki valmistelee rekeä. Adventtikalenterin upean jouluisen kuvituksen on loihtinut tänäkin vuonna Ninka Reittu

Partiolaisten adventtikalenteri 2023

Ninka Reittu on suosittu lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä, jonka teoksiin kuuluvat Ystäväni Pulla Vehnänen, Sinä olet superrakas ja Messi ja Mysteeri -kirjat sekä Prinsessa Pikkiriikki -sarjan kuvitukset. Hän myös kuvitti vuoden 2022 adventtikalenterin. 

Adventtikalenteri herää eloon 

Adventtikalenterin kuvitus ei tarkoita vain yhden kuvan piirtämistä, vaan kuvan ympärille muodostuu kokonainen tarina. Adventtikalenterin tarina herää eloon, kun jokaisen luukun alta paljastuu uusia yksityiskohtia.

Myös partiolaisten joulutarina pohjautuu adventtikalenterin kuvitukseen. Tämän vuoden joulutarina ”Leppäkerttu, joka halusi nähdä joulun” kertoo pienestä Leppäkerttu Keijosta, joka päättää talvihorroksen sijaan nähdä joulun omin silmin. Jatkotarinasta ilmestyy uusi osa aina adventtisunnuntaina. 

Kalenterin kuvitus on pitkäjänteistä työtä 

Vuoden 2023 adventtikalenterin suunnitelmat laitettiin Reitun kanssa käyntiin jo ennen kuin edellisen kalenterin luukut oli ehditty avata loppuun. Adventtikalenteri on kiistämättä yksi tärkeimpiä partiolaisten tuotteita. Se vaatii tarkkaa ja pitkäjänteistä suunnittelua ja kuvittajalla on vuosittain tarkat ohjeet toteutukselle. Esimerkiksi tietyissä luukuissa on vuosittain samat aiheet, joita joulun odottajat odottavat näkevänsä. 

Vuoden 2023 adventtikalenterin myynti alkaa 15.10. Verkkokauppa ja myyntipaikat löytyvät osoitteesta adventtikalenteri.fi

Partion ystävien aineettomia lahjoja voi ostaa ympäri vuoden osoitteesta partio.fi/aineeton-lahja 

Jaa sivu: