Adventskalenderillustrationen tar oss till en magisk vintervärld

Mitt i ett vinterlandskap står en röd stuga. Skogens djur har samlats för att se på när julgubben förbereder sin släde. Den vackra adventskalenderillustrationen har även i år skapats av Ninka Reittu.  

Ninka Reittu är en känd barnboksförfattare och serieillustratör, vars kändaste verk  är Ystäväni Pulla Vehnänen, Sinä olet superrakas och Messi ja Mysteeri – bokserien. Reittu har även illustrerat Prinsessa Pikkiriikki serien. Ninka Reittu illustrerade även adventskalendern år 2022.

Adventskalenderbilden väcks till liv

Att illustrera adventskalendern betyder inte att man endast ritar en bild. Runt omkring bilden skapas en hel berättelse. Adventskalenderillustrationen väcks till liv då det bakom varje kalenderlucka uppenbarar sig nya detaljer.

Även scouternas julberättelse har sin bakgrund i adventskalenderillustrationen. Årets julsaga ”Nyckelpigan som ville se julen” berättar om den lilla nyckelpigan Alf som besluter sig för att uppleva julen med egna ögon i stället för att gå i vinterdvala. En ny del av julsagan publiceras varje advent.

Att skapa kalenderillustrationen är en lång process

Planerna för 2023 adventskalendern påbörjades med Reittu redan innan alla kalenderluckor i den föregående kalendern hade öppnats. Adventskalendern är utan tvekan en av scouternas viktigaste produkter. Den kräver noggrannhet och långsiktig planering. Illustratören får även årligen noggranna riktlinjer för förverkligandet. Till exempel ska det årligen bakom vissa luckor återkomma traditionella element, som adventskalenderköparna förväntar sig se.

Adventskalenderförsäljningen år 2023 börjar 15.10. Webbshopen och försäljningsplatser finns på adressen www.adventtikalenteri.fi

Scoutingens vänners immateriella gåvor kan köpas året runt på adressen partio.fi/aineeton-lahja

Dela sidan: