Kirjoitettu Kategoriat Adventtikalenteri tuo joulun

Mitä eroa on adventti- ja joulukalenterilla?

Joulukalenteri vai adventtikalenteri?

Joulukalenteri on yksinkertaistettuna kalenteri, jonka avulla lasketaan päiviä jouluun. Monille joulukalenterin luukkujen avaaminen on lämmöllä odotettu rutiini jouluun valmistautuessa. Suomessa useimmissa joulukalentereissa on luukut joulukuun ensimmäisestä päivästä aina jouluaattoon saakka.

Partiolaisten adventtikalenteri alkaa aina ensimmäisestä adventista. Vuonna 2024 ensimmäinen adventtisunnuntai osuu joulukuun ensimmäiseen päivään. Joissain kulttuureissa viimeinen joulukalenterin luukku avataan 25. joulukuuta. Suomessa joulua vietetään perinteisesti jouluaattona 24. päivä, joten myös partiolaisten adventtikalenterin viimeinen luukku avataan silloin.

Partiolaisten kalenteri virittää jouluun jo hyvissä ajoin. Myynti alkaa vuosittain 15.10. ympäri Suomen ja verkkokaupassa. Kyseessä on partiolaisten merkittävin vuosittainen varainhankintatempaus, jossa partiolaiset nuorimmista alkaen ovat mukana kampanjoinnissa sekä oppimassa talkoohengessä toteutettavan myyntityön merkityksestä. Ahkerimmat myyjät palkitaan partiopaitaan kiinnitettävillä tonttumerkeillä

Täydentyvä kalenterikuva ja perinteiset joulun elementit ovat tärkeä osa partiolaisten adventtikalenteria

Partiolaisten adventtikalenteri vuonna 2022

Useat partion adventtikalenterin ostajat odottavat kalenterista tuttuja joulun elementtejä tiettyinä joulukuun päivinä. Näitä ovat mm. kynttilät adventtisunnuntaisin, Lucian kynttiläkruunu Lucian päivänä ja Suomen lippu itsenäisyyspäivänä.

Joskus nämä tutut elementit voivat näkyä kalenterissa uudella tavalla. Kynttilät saattavatkin olla lumilyhtyjä tai kynttiläkruunu onkin lumiukon päässä. Joulu tulee kumminkin!

Erona moneen joulukalenteriin, adventtikalenterin kuva täydentyy luukkujen avautuessa. Luukun takaa ei siis löydy irrallista jouluista kuvaa, vaan luukun sisältö on osa kalenterikuvaa. Kaikkien luukkujen avauduttua kuva onkin jo ihan erilainen, kun sitä vertaa alkuperäiseen kuvaan.

2020-luvulla kalenteriin on tuotu mukaan uutena ominaisuutena kuunneltava neliosainen joulutarina. Jatkotarinan uusi osa julkaistaan joka adventtisunnuntai ja myös luukun oven sisäpuolelta löytyy vinkki tutustua tarinaan. Partiolaisten adventtikalenterin mukana saa myös ilahduttavia tarroja joulupaketteja tai -kirjeitä koristamaan.

Joulukalenteri tuli Suomeen partiolaisten tuomana

Adventtikalenteri 1947
Ensimmäinen adventtikalenteri vuodelta 1947.

Tiesitkö, että partiolaiset toivat joulukalenteriperinteen Suomeen? Ensimmäistä kertaa kalenteria myytiin vuonna 1947, eli yli 70 vuotta sitten.

Ensimmäisessä kalenterissa oli piparkakkutalo. Kalenteri oli Ulla von Wendtin kuvittama, ja aivan aluksi suomalaiset eivät kalenterista innostuneet. Jo kuitenkin parin vuoden aikana kalenterista tuli aina vain suositumpi, ja perinne oli syntynyt. Adventtikalenterin galleriasta pääset tutustumaan menneiden vuosien kalenterikuviin.

Onko partiolaisten kalenteri siis joulukalenteri? Tavallaan kyllä, mutta selkeyden vuoksi virallisena nimenä käytetään partiolaisten adventtikalenteria.

Partiolaisten adventtikalenterin ostajat tukevat lasten ja nuorten harrastustoimintaa

Kolme kangasmerkkiä, joissa tonttulakki ja vuosiluku 2021. Partiolaisten tonttumerkit.
Partiolaisten tonttumerkit 2021.

Partiolaisten adventtikalenterin ostajat tukevat paikallisia lapsia ja nuoria niin kasvatuksellisesti kuin rahallisestikin. Myyntituotto menee kokonaisuudessaan lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja suurimman osan saavat partion paikallisyhdistykset, eli lippukunnat.

Lippukunnat määrittelevät itse mihin rahat käytetään. Tyypillisiä tuottojen käyttökohteita ovat esimerkiksi vaellukset, varustehankinnat ja remontit. Esimerkkejä muutamien lippukuntien tuottojen käytöstä voit lukea tästä artikkelista: .adventtikalenteri.fi/adventtikalenterimyyynnin-tuotoilla-yhteista-hyvaa/

Partiolaisten adventtikalentereita voi ostaa verkkokaupasta kotimaahan ja myös ulkomaille, tai lähettää tutuille. Myös verkkokaupasta ostaessaan voi halutessaan valita paikallisen lippukunnan tuen saajaksi.

Partiolaisilta ostettu adventtikalenteri on myös vastuullinen valinta. Partiolaisten adventtikalenterilla on Avainlippu-tunnus osoituksena sen suomalaisesta alkuperästä. Kuvituksen takana on suomalainen osaaminen.

Paras joulukalenteri 2024: kuvakalenteri, suklaakalenteri, lelukalenteri, kosmetiikkakalenteri vai puurokalenteri?

Joulukalentereita on moneen makuun ja luukkujen takaa saattaakin perinteisen kuvan sijaan löytyä suklaata tai muita makeisia, leluja tai vaikkapa tuotteita kauneudenhoitoon. Minkälainen on sinun lempikalenterisi? Kallistutko adventti- vai joulukalenterin puoleen? Hankitko mahdollisesti jopa useamman erilaisen kalenterin ja järjestät ystävien kanssa joulukalenterivertailun?

Pääseekö partiolaisten adventtikalenteri tänä vuonna mukaan sinun joulusisustukseesi? Virittäytyisitkö joulutunnelmaan joulutarinaa kuunnellen ja luukkuja availlen?

Osta kalenteri netistä

Adventtikalenterin tilaaminen verkkokaupastamme on hyvä ja helppo keino tukea partiota ja paikallista lasten harrastustoimintaa! Myös verkkokaupassa voit valita lippukunnan, jolle haluat tukesi osoittaa. Myynti alkaa 15.10.

Osta kalenteri partiolaiselta

Jos haluat ostaa adventtikalenterin suoraan partiolaiselta, löydät sinua lähimmän myyntipaikan listauksestamme. Lista myyntipaikoista päivittyy kampanjan aikana. Myynti alkaa 15.10.

Partiolaisten adventtikalenteri ei ole aivan tavallinen joulukalenteri

Vaikka partiolaisten adventtikalenteri näyttääkin perinteiseltä kuvakalenterilta, sillä on myös syvempi merkitys. Kalenteri on partiolaisten tärkein varainhankintatuote. Varainhankinnan ohella kalenterien myynti opettaa lapsille myynti- ja taloustaitoja, kun he kiertävät myymässä kalenteria ovelta ovelle ja esimerkiksi kauppakeskuksissa. Myynnistä saaduilla tuotoilla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen.

Jaa sivu: