Kirjoitettu Kategoriat Kalenterin kuvittajat

Ninka Reittu kuvittaa partiolaisten adventtikalenterin 2022

Ninka Reitun kuvittama adventtikalenteri vie lumiseen satumaailmaan

Tämän vuoden kuvituksen ja joulutarinan takana oleva Ninka Reittu halusi luoda adventtikalenteriin jouluisen ja yltäkylläisen maailman, joka ilahduttaa katsojaa.

Tunnelmallisessa adventtikalenterikuvituksessa veikeät kotieläimet seikkailevat talvisessa pihapiirissä. Idea kuvitukseen ja siihen liittyvään joulutarinaan kylvettiin jo edellisenä talvena.

”Viime talvi oli tosi kylmä ja oli melkein metri lunta. Pohdittiin silloin omien lasten kanssa, miten luonnon eläimet selviävät vaikeasta talvesta”, kertoo Ninka Reittu. Näiden pohdintojen kautta syntyi adventtikalenterin tarina.

Ninka Reittu on suosittu lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä, jonka teoksiin kuuluvat Ystäväni Pulla Vehnänen, Sinä olet superrakas ja Messi ja Mysteeri -kirjat sekä Prinsessa Pikkiriikki-sarjan kuvitukset.

Omat joulumuistot innoittivat tarinaa

Luonto ja eläimet ovat Ninka Reitulla lähellä sydäntä eikä adventtikalenterin aihetta tarvinnut kauan miettiä. Kotieläinten kanssa jouluun valmistautuminen jouluun liittyy vahvasti Reitun omiinkin joulumuistoihin. 12-vuotiaana Reitulla oli hoitohevonen Reepu ja hän leipoi valtavat piparkakut hevostalliin karsinoiden oviin eläinten iloksi. Piparit katosivatkin nopeasti parempiin suihin.

Kuvitukseen pohjautuva joulutarina ”Pottulan lapset ja talvinen pulma” kertoo neuvokkaista lapsista, jotka pyyteettömästi haluavat olla avuksi. Jatkotarinasta ilmestyy uusi osa aina adventtisunnuntaina.

”Toisten auttaminen sekä luonnosta ja eläimistä huolehtiminen tulivat aiheeksi ihan luonnostaan”, Reittu sanoo.

Kuvittaja Ninka Reittu käsissään uusi partiolaisten adventtikalenteri

Adventtikalenteriperinne tärkeä jo lapsuudessa

Reitulle oli ilo ja kunnia päästä partiolaisten adventtikalenterin tekijäksi. Partiolaisten adventtikalenteri kuuluu jo hänen lapsuuden muistoihinsa joulun odotuksesta.

”Tuntuu, että se on ollut olemassa aina. On hienoa, että kalenterilla on pitkä historia ja juuret tosi syvässä suomalaisissa jouluperinteissä. Meille se ainakin oli tärkeä perinne jo lapsena omassa perheessä.”

Jouluna Reitulle on tärkeää saada rakkaat ihmiset saman katon alle ja juhlia myös vuoden kääntymistä kevääseen. Omien lasten myötä myös joulun taika on läsnä joulunvietossa.

”Odotan kyllä joulupukkia ihan yhtä paljon kuin lapset”, Reittu nauraa.

Kalenterin kuvittaminen haastoi uudella tavalla

Vaikka Ninka on kokenut kuvittaja ja kirjoittaja, tämä projekti oli uudenlainen haaste. Kalenterissa on kuvituksena vain yksi kuva, kun taas kirjassa kuvia voi olla monta. Kuvitusta ja tarinaa tehdessä piti miettiä, missä ovat luukkujen paikat, mitä kaikkea kuvassa näkyy ja mitä kuvien hahmoja tarinassa on mukana.

Ninka nauttii siitä, kun pääsee työssään uppoutumaan tarinaan ja sen maailmaan. Hän halusi adventtikalenterin kuvituksen olevan jouluinen ja yltäkylläinen, niin että siinä on lapsille paljon tutkittavaa. Kalenterin pihapiiri muistuttaa vanhaa pappilaa, jossa hän on itse asunut.

”Pyrin katsomaan maailmaa lapsen silmin. Haluan työni kautta tuoda lapsille hauskuutta ja iloa.”

Osta kalenteri netistä

Adventtikalenterin tilaaminen verkkokaupastamme on hyvä ja helppo keino tukea paikallista partiotoimintaa! Myös verkkokaupassa voit valita paikallisyhdistyksen, eli lippukunnan, jolle haluat tukesi osoittaa.

Kalenterin myyntiaika on 15.10.-5.12.

Osta kalenteri partiolaiselta

Jos haluat ostaa adventtikalenterin suoraan partiolaiselta, löydät sinua lähimmän myyntipaikan listauksestamme. Lista myyntipaikoista päivittyy kampanjan aikana.

Kalenterin myyntiaika on 15.10.–5.12.

Jaa sivu: