Kirjoitettu Kategoriat Asiakasreferenssit

Ilahduttaisiko teidänkin yrityksenne partiolaisia?

Yritysten adventtikalenteriostokset tukevat lasten harrastustoimintaa

Tiesitkö, että partiolaisten adventtikalentereita voi ostaa myös isommissa erissä? Perinteisemmin kalentereita myydään pienemmissä erissä suoraan partiolaisilta kuluttaja-asiakkaille, mutta myös esimerkiksi yritykset voivat ostaa kalentereita isomman määrän vaikkapa joulumuistamisina henkilöstölle tai terveisinä asiakkaille.

Jokainen kalenteriostos on mukana mahdollistamassa lapsille ja nuorille kehittävää viikoittaista toimintaa, elinikäisiä ystävyyssuhteita ja onnistumisen kokemuksia. Harrastus on tutkitusti yksi parhaista keinoista ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Partiossa tehdään määrätietoista työtä harrastusmaksujen pitämiseksi alhaisina. Vuosittainen adventtikalenterimyynti on yksi merkittävimmistä varainhankinnan toimenpiteistä.

Isompi erä adventtikalentereita kertaostolla

Jaettu ilo on moninkertainen ja partiotoiminnan tukeminen ostamalla isomman määrän kalentereita kerralla ilahduttaa monella tapaa. Tämän koki Into-Digital Oy ostaessaan muutaman sadan adventtikalenterin setin vuonna 2023. Inton ostoksesta saatujen tulojen suurin osa ohjattiin yrityksen itse valitsemille lippukunnille, eli partion paikallisyhdistyksille.

Into-Digital Oy suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää verkkopalveluita. Into on mm. rakentanut ja kehittänyt suositun adventtikalenteri.fi-verkkokaupan yhteistyössä Suomen Partiolaisten tonttujoukkojen kanssa. Yhteistyö on alkanut vuonna 2019, joten tänä syksynä verkkokauppa täyttääkin jo 5 vuotta!

Piirretty kuva vihreästä pikkulinnusta tonttulakki päässä.

Mistä ajatus isomman määrän tilaamiseen lähti liikkeelle?

Mustavalkoinen kuva henkilöstä joka puhuu puhelimeen pöydän äärellä.
Into-Digitalin CEO Aapo Mäki suosittelee adventtikalentereiden ostamista yrityksen käyttöön.

”Me halusimme lähestyä potentiaalisia uusia asiakkaita perinteisellä, mutta houkuttelevalla kirjepostilla. Päätimme lisätä kirjeen mukaan myös jotain aktivoivaa ja ilahduttavaa, joka saisi yritysten markkinointipäättäjät vierailemaan verkkosivuillamme. Alusta asti oli selvää, että halusimme valita aktivoinnin syötiksi jotakin persoonallisempaa ja merkityksellisempää kuin jonkun suklaapatukan.” Into-Digital Oy:n toimitusjohtaja Aapo Mäki kertoo.

”Totesimme, että nykypäivän yrityspäättäjät eivät kaipaa turhuuksia, vaan haluavat tehdä hyvää. Kun puntaroimme vaihtoehtoja, niin aika pian palaset loksahtelivat kohdalleen. Olemme tehneet yhteistyötä partiolaisten kanssa ja uskoimme, että partio ja adventtikalenterit ovat monelle päättäjille entuudestaan tuttuja. Siksi päätimme tarjota potentiaalisille uusille asiakkaillemme mahdollisuuden tilata perinteinen kalenteri meidän piikkiimme.” Mäki muistelee.

Miten yrityksenne lahjaostos käytännössä toteutettiin?

”Tämä oli meille helppo toteutus, eikä vaatinut vaivaa.” Mäki fiilistelee.

Ensin ostoksesta sovittiin Suomen Partiolaisten kanssa. Seuraavaksi Into-Digital lähetti keskisuurten ja suurten suomalaisten yritysten markkinointipäättäjille kirjeen ja kehotuksen tilata itselleen partiolaisten adventtikalenteri heidän sivuiltaan löytyvän ennakkotilauslomakkeen kautta. Sen jälkeen Into toimitti listan vastaanottajista ja partiolaiset hoitivat kalenterien postitukset saatekirjeiden kera lahjojen saajille.

Tuki paikallistasolle – myös isommista kertaostoksista

Adventtikalentereiden myynnissä oleellisessa osassa on tuen kohdentuminen vahvasti paikalliseen lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Suomen Partiolaisilta kerrottiin Intolle, että ostajaorganisaatio saa itse päättää mille lippukunnille, eli partion paikallisyhdistyksille, tuki haluttaisiin kohdentaa.

”Meillä ei ollut tästä vahvaa näkemystä, mutta päätettiin sitten valita yksi lippukunta toimarin kotipaikkakunnalta Klaukkalasta ja toinen Jyväskylästä, jossa toinen meidän toimistoistamme sijaitsee. Ajateltiin, että jos jonkun meidän työntekijöiden jälkikasvu vaikka joskus aloittaa partion, niin onpahan ainakin tuettu toimintaa näillä paikkakunnilla.” Into-Digitalilta muistellaan. Intolaiset kokeilivat partio.fi -sivuilta löytyvää lippukuntahakua ja arpoivat sitten kummaltakin valitulta paikkakunnalta yhden onnekkaan lippukunnan tuen saajiksi.

Suosittelisitko adventtikalentereita yrityksen lahjoina?

”Kyllä vilpittömästi suosittelisin.” Aapo Mäki kertoo, että tämän toimenpiteen pohjalta Into-Digital on päässyt hyviin keskusteluihin uusien kontaktien kanssa. Partion monipuolinen nuorisotoiminta on monelle entuudestaan tuttu konsepti ja vastaanottajat kokivat tällaisen lahjan ehdottomasti merkityksellisempänä kuin jonkun turhan krääsän.

”Turhuuksien sijasta halusimme lahjoittaa jotain merkityksellistä.”

Aapo Mäki, toimitusjohtaja, Into-Digital Oy

Vuoden 2024 adventtikalentereita voi jo tilata ennakkoon

Tänä vuonna adventtikalenterilla on uusi kuvittaja ja kuvitus julkaistaan 24.8. Valtakunnallinen myyntikausi alkaa 15.10. mutta isompien määrien tilauksia voi tehdä jo nyt ennakkoon.

Valitse yrityksellenne tälle vuodelle merkitykselliset lahjat ja tehokas tapa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Tee ennakkotilaus nyt.

Ennakkotilaus ei sido yritystänne mihinkään, mutta auttaa meitä arvioimaan tarvittavia määriä.

Lahjat henkilöstölle tai yhteistyökumppaneille

Henkilö istuu lattialla kannettavan tietokoneen edessä. Taustalla joulukuusi ja lahjoja.

Olisiko teidän yrityksessänne kiinnostusta tilata isompi määrä adventtikalentereita?

Perinteinen adventtikalenteri on merkityksellinen joulun ajan lahja henkilöstölle tai yhteistyökumppaneille.

Yrityslahjana lähetetty adventtikalenteri ilahduttaa monella tapaa niin lahjalähetyksen saajia, kuin tuen saavan lippukunnan partiolaisiakin!

Lue lisää adventtikalenterista yrityksen joulutervehdyksenä.

Partiolainen makoilee lattialla ja hymyilee kameralle kädessään adventtikalenteri. Taustalla on joulukuusi.

Näin löydät paikkakuntasi partiolaiset

Yksi tapa on olla suoraan yhteydessä lähialueenne partiolippukuntaan ja kertoa partiolaisille halustanne tukea heidän toimintaansa. Yhteystiedot löydät partion lippukuntahaku-verkkosivulta.

Jos et ole varma mitä lippukuntaa haluaisitte tukea, voit myös olla yhteydessä varainhankinnan asiantuntijaamme. Yhteystiedot löydät adventtikalenterin yritysasiakkaiden sivulta.

Kuvat:
Netta Hautamäki, Kristiina Hemminki, Terhi Takkinen

Jaa sivu: