Kirjoitettu Kategoriat Muuta adventtikalenterista

Miten kalenteriostokset verkkokaupasta tukevat partiolaisia?

Voit tukea paikallisia partiolaisia myös verkkokauppaostoksilla

Adventtikalentereita myyvät partiolaiset ovat varsin perinteinen näky näin marraskuussa, mutta moni ei vielä tiedä, että partiolaisten adventtikalentereita voi ostaa myös adventtikalenteri.fi verkkokaupasta ja samalla tukea paikallisia partiolaisia. Verkkokaupasta kalentereita voi tilata myös lahjaksi tuttavilleen personoidun viestin kera.

Verkkokaupastakin myytyjen adventtikalentereiden myyntituotto käytetään kokonaisuudessaan partiotoiminnan hyväksi ja suurimman osan siitä saavat partion paikallisyhdistykset, eli lippukunnat. Jokainen lippukunta määrittelee itse omat tavoitteensa sekä vuosittaiset varainhankinnan kohteet. Tänä vuonna moni lippukunta kerää varoja tuleville leireille, kuten esimerkiksi ensi kesän suurleirille finnjamboree Kajolle tai vuonna 2023 järjestettävälle maailmanjamboreelle Etelä-Koreassa. Tyypillisesti kalenterituottoja käytetään myös tarpeellisiin varustehankintoihin ja korjausprojekteihin.

Ostaessi kalenteria, voit kohdentaa lahjoituksesi haluamallesi lippukunnalle. Jos et valitse lippukuntaa, lippukunnan osuus jaetaan toimitusosoitetta lähinnä oleville lippukunnille. Adventtikalenterimyynnistä saatavilla tuotoilla tasavertaistetaan siis kaikkien lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua harrastustoimintaan sekä ikimuistoisiin retki- ja leirielämyksiin.

Partiolaiset adventtikalenterin kanssa ovensuussa ja iloinen ostaja kalenteri kädessään.

”Mieluiten ostaisin suoraan partiolaiselta, mutta…”

Joka vuosi tuhannet partiolaiset kautta maan myyvät kalentereita ovelta ovelle ja myyntitempauksissa.  Kalenterimyynnillä kerätään varoja toimintaan ja lapset oppivat kaupankäynnistä ja taloudesta sekä ihmisten kohtaamisesta ja yhteisen hyvän eteen toimimisesta.

Monille adventtikalenterin faneille ostaminen suoraan partiolaiselta onkin ymmärrettävästi se ainoa oikea tapa hankkia joulun ilahduttavin kalenteri. Myyntipaikkalistaus helpottaa adventtikalenterin myyjän löytämistä omalta lähialueeltaan, mutta aina sekään ei kuitenkaan ratkaise tilannetta.

Partiolaisten adventtikalenteri pöydällä

Estääkö ovikoodi kalenterin hankkimisen?

Kaikilla ei nykyisin ole mahdollisuutta kasvokkaiseen ostohetkeen. Kerrostalojen rappukäytäviin ei esimerkiksi välttämättä pääse ilman ovikoodia. Joku puolestaan asuu etäämmällä myyntipaikoista esimerkiksi maaseudun rauhassa. Toisille myyntitempausten ajankohta ei sovi omaan aikatauluun esimerkiksi vuorotyöstä johtuen.

Syitä voi olla monia ja olisikin erityisen harmillista, jos perinteistä joulun kuvakalenteria kaipaava ostaja jäisi tyhjin käsin vain olosuhteista johtuen. Haluamme varmistaa, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus tukea partiolaisia ja saada siitä kiitokseksi itselleen ihana adventtikalenteri. Nettikauppa kotiinkuljetuksella on luotu vastamaan tähän tarpeeseen.

Pöllö istuu joulukuusen oksalla tonttulakki päässään.

”Mitä jos en löydä sitä lippukuntaa, jota haluaisin tukea?”

Jokainen lippukunta päättää itse lisäävätkö he kalenterimyyntinsä myös verkkokauppaan ja myyntipaikkalistaukseen. Mikäli toivomaasi lippukuntaa ei siis löydy listalta voi syynä olla tietoinen päätös tai inhimillinen unohdus. Kannattaa siis varmuuden vuoksi vielä kysäistä lippukunnan joulukampanjapäälliköltä tai muulta lippukunnan partiolaiselta, josko he osaisivat auttaa.

Kolme ihmistä ja koira jouluisissa tunnelmissa partiolaisten adventtikalenterin kanssa

Partiolaisten adventtikalenteri on mainio tapa virittäytyä jouluun

Adventtikalenteri sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Perinteinen kuvakalenteri on vastuullisesti tuotettu ja sen tuotoilla tuetaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Kalenterille myönnetty Avainlippu-merkki kertoo kalenterin suomalaisuudesta. Ulkosuomalaisille ja muille ulkomailla asuville Suomi-faneille verkkokaupasta ostettu adventtikalenteri on näppärä tapa tilata pieni pala nostalgista suomalaista jouluperinnettä kotiinkuljetettuna.

Suomalaiset partiotytöt toivat kalenteriperinteen Suomeen jo 75 vuotta sitten, vuonna 1947. Tänä vuonna kalenterin lisäksi joulutunnelmaa nostattaa kuunneltava ja luettava joulutarina, jonka jatko-osat julkaistaan adventtisunnuntaisin osoitteessa partio.fi/joulutarina.

piirretty lintu, joka kuljettaa lahjapakettia lentäen

Postitamme tilauksia nyt joka arkipäivä!

Tilaa alkuperäinen adventtikalenteri suoraan postilaatikkoosi toimitettuna. Postitamme joka arkipäivä! Voit tilata kalenterin myös lahjaksi tai tilata useita kalentereita eri osoitteisiin.

Nyt kannattaa toimia pian, sillä ensimmäisen luukun saa avata jo adventtisunnuntaina 27.11.

Tilaa partiolaisten adventtikalenteri nyt

Suomen Partiolaisten adventtikalenteri

Postitamme tilauksia joka arkipäivä! Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin tuet paikallisia lapsia ja nuoria.

Kalenterin historiaa

Kiinnostuitko? Lue lisää kalenterin historiasta linkin takaa!
  • Valokuvat: Kristiina Hemminki ja Eeva Helle
  • Kuvitukset: Christel Rönns

Jaa sivu: