Kiittäminen ja palkitseminen

Adventtikalenterikampanja on yhteinen ponnistus, jossa kiitosta ei kannata säästellä ja onnistumisia on syytä juhlia. Tonttumerkit toimivat kannustepalkintoina kaikille adventtikalentereita myyville partiolaisille ympäri Suomen.

Pidä motivaatio yllä palkitsemalla myyjiä

Tavoitteen asettamisessa on tärkeää olla realistinen ja pilkkoa tarvittaessa kokonaistavoite pienempiin välitavoitteisiin. Niiden saavuttamisesta saa koko lippukunta lisää virtaa myyntiin ja ne ovat oivallisia hetkiä juhlistaa jollain yhteisellä, mukavalla tavalla kampanjan edistymistä.

Palkitkaa ahkerat myyjät tonttumerkeillä

Etenkin nuoremmille myyjille tonttumerkit ovat tärkeitä motivaation ylläpitäjiä pitkässä kampanjassa.

Katso tämän vuoden tonttumerkkien saantirajat napsauttamalla tästä.

Partion materiaalipankista löydät valmiit tonttumerkkidiplomipohjat täydennettäväksi ja tulostettavaksi.

Muista kiittää myös asiakkaita ja yhteistyötahoja adventtikalenterien myynnin mahdollistamisesta

Paitsi ahkeria myyjiä, muistakaa kiittää myös esimerkiksi tahoja, jotka tarjoavat teille myyntipaikkoja joulumyyjäisissä tai kauppakeskuksissa, tai mikäli pääsette myymään kalentereita esimerkiksi yritysten työntekijöille.

Kun partiolaisten kalenterimyynti sujuu heidän näkökulmastaan siististi ja sovitusti, on jatkossakin mahdollista päästä myymään kalentereita heidän tiloihinsa. Hyvin hoidetusta yhteistyöstä saattaa helposti poikia muitakin varainhankinnallisia mahdollisuuksia!

Kiitosten yhteydessä voitte käyttää lippukuntanne omia kuvia tai säästää aikaa valmiilla adventtikalenterikampanjan somekuvilla.

Kiittämiseen löytyy materiaalipankista myös seuraavat materiaalit:

Lippukunta voi myös jakaa omia palkintoja ryhmilleen

Palkitsemisessa kannattaa suosia aineettomia lahjoja, kuten yhteisiä elämyksiä ja lahjakortteja. Digitaalisesti toimitettavien palkintoen jakaminen on huomattavasti helpompaa kampanjapäällikölle, kuin fyysisten palkintoja.

Palkitsemisessa suosittelemme kokonaisten ryhmien palkitsemista. Myös yksittäisiä myyjiä voi palkita, mutta tällöin on huomioitava palkinnon verotus. Yksityishenkilön saama myyntipalkkio tai palkinto ei ole veronalaista tuloa, jos sitä ei voida pitää ennakkoperintälaissa tarkoitettuna palkkana, työ- tai käyttökorvauksena ja verovuonna saatujen kilpailupalkintojen arvo on yhteensä enintään 100 euroa. Alla tarkemmat tiedot verotuksesta. Vapaavalintainen lahjakortti rinnastetaan verotuksessa rahaan.

Lisätietoa palkintojen verotuksesta

Vuodesta 2020 lähtien muu kuin TVL 83 tai 84 §:ssä tarkoitettu kilpailupalkinto ei ole veronalaista tuloa, jos sitä ei voida pitää ennakkoperintälaissa tarkoitettuna palkkana, työ- tai käyttökorvauksena ja verovuonna saatujen kilpailupalkintojen arvo on yhteensä enintään 100 euroa.

Palkintojen ilmoittaminen tulorekisteriin

Kilpailupalkinnon antajan ilmoittamisvelvollisuutta on muutettu vuodesta 2020 lähtien siten, että enintään 100 euron arvoiset kilpailupalkinnot on ilmoitettava tulorekisteriin vain, jos palkinnon antaminen liittyy työ- tai palvelussuhteeseen.

Jaa sivu: