Maksutavat adventtikalenterin myynnissä

Erilaisia maksutapoja ja rahankäsittely

Yhä harvempi kantaa mukanaan käteistä, joten tähän on syytä varautua myös adventtikalenterikampanjassa. Vaihtoehtoisten maksutapojen tarjoaminen tekee ostamisen helpoksi ja käteisrahan käsittelyn tarve vähenee. Huolehdi aina rahankäsittelyssä koronaviruksen vuoksi ostajan ja myyjän turvallisuudesta.

Mobiilimaksaminen (esim. MobilePay)

Mobiilimaksaminen on yleisnimitys maksutavalle, jossa hyödynnetään tavalla tai toisella matkapuhelinta. Jotkin mobiilimaksamisen muodot ovat pankkikohtaisia, kuten Nordea Pay tai Pivo Maksunappi. Ne ovat ”mobiililompakoita”, joihin tallennetaan käyttäjä- ja pankkitili/-korttitiedot, jonka jälkeen maksutapahtumia voi hoitaa puhelimella, asioipa sitten adventtikalenteri.fi -verkkokaupassa tai lippukunnan advismyyntipisteen lähimaksupäätteellä.

Lue lisää mobiilimaksamisesta.

Korttimaksupääte

Korttimaksumahdollisuuden tarjoaminen asiakkaille on helppo ja tärkeä tapa helpottaa kalenterin ostamista. Suomen Partiolaiset on vuonna 2021 solminut kumppanuuden korttimaksupäätteitä valmistavan SumUpin kanssa, minkä ansiosta pystymme tarjoamaan korttimaksupäätteet lippukunnille erikoishintaan.

SumUp -maksupäätteen kustannukset

  • Laitteen ostohinta 14,99 € (+ alv)
  • Maksutapahtumakohtainen veloitus: Debit: 1 %, Credit: 1,49 %
  • Ei kuukausimaksua tai muita kuluja, maksu vain käytön mukaan!

Lue lisää korttimaksujen tarjoamisesta kalenterimyynnissä!

Verkkokauppaa voi käyttää myös esimerkiksi myyjäisissä

Asiakkaan on mahdollista ostaa adventtikalenterinsa myös verkkokaupasta adventtikalenteri.fi, ja ohjata tukensa haluamalleen lippukunnalle.

Suomen Partiolaiset tilittää lippukunnalle kaikki verkkokaupan kautta ostetut lippukunnalle korvamerkityt adventtikalenterit, jos niiden yhteenlaskettu summa on vähintään 10 euroa.

Kun myytte kalentereita myyjäisissä tai tapahtumissa ja teillä on mahdollista ottaa mukaan kannettava tietokone tai iPad, kannattaa avata verkkokauppa valmiiksi myyntipisteelle. Näin ne asiakkaat, joilla ei ole käteistä, voivat avustuksellanne ostaa sellaisen saman tien verkkokaupasta ja saada kalenterin kotiinsa postissa!

Myynti laskulla

Jos myytte kalentereita esimerkiksi yritykselle, saattaa maksun hoitaminen laskulla olla luonteva tapa. Näin yritys saa kulun suoraan kirjanpitoonsa.

Partion adventtikalenterimyynti on yleishyödyllisen yhdistyksen verovapaata varainhankintaa, eikä se sisällä arvonlisäveroa. Verosta voi kertoa esimerkiksi seuraavanlaisella tekstillä:

Yhdistys ei ole arvonlisäverovelvollinen (AVL 4§). Myynti ei sisällä vähennettävää arvonlisäveroa.

Varmistattehan, että lasku on maksettuna ennen kalenterien luovutusta – etenkin jos ostaja ei ole teille ennestään tuttu.

 

piirretty kissa ja joulupaketti

Rahan käsittely

Käteisen rahan tilitykset aiheuttavat monille kampanjapäälliköille päänvaivaa kampanjan aikana. Käteisen käsittelyn määrää voi vähentää esimerkiksi niin, että kalentereita myyntiin ottavan partiolaisen vanhemmat tilittävät myyntiin otetut kalenterit suoraan lippukuntanne tilille. Näin rahat myös siirtyvät turvallisemmin lippukunnalle ja virheiden määrä vähenee.

Toimita ohjeet ryhmänjohtajille ja lasten kotijoukoille siitä, miten myyntituotot tilitetään lippukunnalle. Sovi myös taloudenhoitajan kanssa, miten lippukunnan tilille saapuvia tilityksiä seurataan.

Jaa sivu: