Maksutavat adventtikalenterin myynnissä

Erilaiset maksutavat ja rahankäsittely

Erilaisten maksutapojen tarjoaminen tekee kalenterin ostamisen helpoksi ja käteisrahan käsittelyn tarve vähenee. Kampanjapäällikkökyselyn mukaan useampia maksutapoja tarjoavat lippukunnat myös myyvät kalentereita 22 prosenttia muita enemmän.

Mobiilimaksaminen: MobilePay

Mobiilimaksaminen on yleisnimitys maksutavalle, jossa hyödynnetään matkapuhelinta. Yleisin mobiilimaksusovellus on MobilePay, joka tarjoaa partiolippukunnalle nyt palvelunsa tarjoushintaan.

Jotkin mobiilimaksamisen muodot ovat pankkikohtaisia, kuten Nordea Pay tai Pivo Maksunappi. Ne ovat ”mobiililompakoita”, joihin tallennetaan käyttäjä- ja pankkitili/-korttitiedot, jonka jälkeen maksutapahtumia voi hoitaa puhelimella, asioipa sitten adventtikalenteri.fi -verkkokaupassa tai lippukunnan advismyyntipisteen lähimaksupäätteellä.

Lue lisää MobilePayn palvelun käyttöönottamisesta ja mobiilimaksamisesta

Korttimaksupääte

Korttimaksumahdollisuuden tarjoaminen asiakkaille on helppo ja tärkeä tapa helpottaa kalenterin ostamista. Korttimaksuyritys SumUp tukee partion adventtikalenterikampanjaa, minkä ansiosta pystymme tarjoamaan palvelun lippukunnille erikoishintaan. SumUpin käytössä kustannukset tulevat kortinlukijan hankinnasta sekä veloituksesta maksutapahtumien yhteydessä. Käytössä ei ole kuukausimaksua tai muita kuluja.

Lue lisää korttimaksujen tarjoamisesta kalenterimyynnissä!

Verkkokauppaa voi käyttää myös esimerkiksi myyjäisissä

Asiakkaan on mahdollista ostaa adventtikalenterinsa myös verkkokaupasta adventtikalenteri.fi, ja ohjata tukensa haluamalleen lippukunnalle.

Suomen Partiolaiset tilittää lippukunnalle kaikki verkkokaupan kautta ostetut lippukunnalle korvamerkityt adventtikalenterit, jos niiden yhteenlaskettu summa on vähintään 10 euroa.

Kun myytte kalentereita myyjäisissä tai tapahtumissa ja teillä on mahdollista ottaa mukaan kannettava tietokone tai iPad, kannattaa avata verkkokauppa valmiiksi myyntipisteelle. Näin ne asiakkaat, joilla ei ole käteistä, voivat avustuksellanne ostaa sellaisen saman tien verkkokaupasta ja saada kalenterin kotiinsa postissa!

Myynti laskulla

Jos myytte kalentereita esimerkiksi yritykselle, saattaa maksun hoitaminen laskulla olla luonteva tapa. Näin yritys saa kulun suoraan kirjanpitoonsa.

Partion adventtikalenterimyynti on yleishyödyllisen yhdistyksen verovapaata varainhankintaa, eikä kalenterin hinta sisällä arvonlisäveroa. Verosta voi kertoa esimerkiksi seuraavanlaisella tekstillä:

Yhdistys ei ole arvonlisäverovelvollinen (AVL 4§). Kalenterin hinta ei sisällä vähennettävää arvonlisäveroa.

Varmistattehan, että lasku on maksettuna ennen kalenterien luovutusta – etenkin jos ostaja ei ole teille ennestään tuttu.

Piirroskuvassa hirvi joulutunnelmissa.

Käteisen käsittely

  • Käteisen rahan tilitykset aiheuttavat monille kampanjapäälliköille päänvaivaa kampanjan aikana. Käteisen käsittelyn määrää voi vähentää esimerkiksi niin, että kalentereita myyntiin ottavan partiolaisen vanhemmat tilittävät myyntiin otetut kalenterit suoraan lippukuntanne tilille. Näin rahat myös siirtyvät turvallisemmin lippukunnalle ja virheiden määrä vähenee.
  • Toimita ohjeet ryhmänjohtajille ja lasten kotijoukoille siitä, miten myyntituotot tilitetään lippukunnalle. Sovi myös taloudenhoitajan kanssa, miten lippukunnan tilille saapuvia tilityksiä seurataan.
  • Ryhmänjohtajan apuna myytyjen kalenterien ja niiden maksutapojen kirjaamisessa auttavat Ryhmänjohtajan koontilomake sekä myyjän lomake, jotka löydät materiaalipankista.
Asiakas maksaa adventtikalenterin korttimaksupäätteellä

Kuitti käteismyynnissä

Jotkut asiakkaat haluavat kuitin ostoksestaan, ja kuitin tarjoaminen pyydettäessä on osa hyvää asiakaskokemusta. Varsinaista lakiin perustuvaa velvoitetta kuitin antamiseen ei adventtikalenteria myytäessä kuitenkaan ole. Helpoiten kuitin saa tarjottua, mikäli asiakas maksaa ostoksensa esimerkiksi kortinlukijalla.

Käteiskaupassa voitte käyttää esimerkiksi materiaalipankista löytyvää kuittipohjaa ja täydentää tarvittavat tiedot käsin myyntitilanteen yhteydessä.

Jaa sivu: