Hyväntekeväisyysmyynti ja kalenterien lahjoittaminen

Kalenterien lahjoittamiseen on eri tapoja. Haluatteko lisätä omaa kalenterimyyntiänne ja samalla tuoda muillekin iloa? Osana adventtikalenterikampanjaa voitte tarjota ostajille mahdollisuuden ostaa kalenteri itsensä lisäksi myös lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen.

Kalenterien lahjoittaminen

Lippukunta voi lahjoittaa veloituksetta kaksi kappaletta adventtikalentereita haluamilleen yhteistyökumppaneilleen. Kalenterin voi lahjoittaa esimerkiksi kaupunginjohtajalle, kirkkoherralle tai lastensairaalalle. Kalenteri on hyvä tapa esimerkiksi kiittää yhteistyökumppania vuoden päätteeksi. kalenterin voi myös antaa paikkaan, jossa se tuottaa erityisen paljon hyvää mieltä.

 

Näin toteutatte hyväntekeväisyysmyyntiä

 • Valitkaa hyvissä ajoin hyväntekeväisyyskohde, kuten sairaala, turvakoti, vastaanottokeskus tai hoivakoti. Miettikää, mikä olisi kohde, jossa lahjoituksena annetut adventtikalenterit toisivat mahdollisimman paljon iloa.
 • Olkaa ennen myynnin alkua yhteydessä valitsemaanne kohteeseen ja kysykää, onko adventtikalentereiden lahjoittaminen mahdollista. Varmistakaa, mikä on toivottu lahjoitettavien kalenterien määrä ja kertokaa myös, ettette voi etukäteen tietää tarkkaan, kuinka paljon onnistutte lahjoituksia keräämään. Sopikaa yhdessä kohteen edustajan kanssa, milloin viette lahjoitetut kalenterit heille.
 • Suunnitelkaa, missä ja miten hyväntekeväisyysmyyntiä teette. Voitte tehdä esimerkiksi myyntitempaukseen julisteen, jossa kerrotaan mahdollisuudesta ostaa kalenteri lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyskohteeseen.
  • ”Haluatteko ostaa adventtikalenterin lahjoitettavaksi Metsänperän sairaalan potilaille?”
  • ”Tuplasti iloa! Lahjoitamme tähän laatikkoon jätetyt adventtikalenterit Metsäkylän hoivakotiin!”
  • ”Osta yksi kalenteri itsellesi, toinen ystävällesi ja kolmas lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen! Me toimitamme lahjoittamasi kalenterin puolestasi Metsämäen vastaanottokeskukseen.”
 • Hyväntekeväisyyskalenterin ostamista voi tarjota myös ostajalle, joka kertoo, ettei itse tarvitse kalenteria tai on jo ostanut kalenterin.
 • Voitte myös koittaa hankkia lahjoituksia varten yrityskumppanin, joka ostaa kerralla isomman määrän adventtikalentereita lahjoitettavaksi. Yritys saa samalla kertaa tukea sekä partiotoimintaa että valitsemaanne hyväntekeväisyyskohdetta.
 • Huomatkaa, että hyväntekeväisyysmyynti ja palautuslahjoitukset on eri asia! Hyväntekeväisyysmyynnissä myytte kalenterin lahjoitettavaksi ja palautuslahjoitukset koskee tilannetta, jossa lahjoitatte myymättä jääneitä kalentereita hyvään tarkoitukseen.

Myymättömien kalenterien lahjoittaminen kampanjan päätteeksi

Jäikö kalentereita myymättä myyntiajan päätyttyä? Myymättömäksi jääneitä kalentereita on mahdollista lahjoittaa myös myyntiajan päätyttyä.

Toimi myymättömien kalenterien kanssa näin:

 • Ole ajoissa yhteydessä lahjoituspaikkaan ja kysy, haluavatko he vastaanottaa myyntiajan päätyttyä mahdollisesti myymättä jääviä kalentereita. Varmista, minkälaisen määrän voivat ottaa vastaan ja kerro, että määrä tarkentuu, kun myyntiaika on päättynyt 5.12.
 • Hyviä lahjoituskohteita ovat esimerkiksi sairaalat, lastenkodit ja vanhainkodit. Kalentereita ei anneta esim. askartelutarkoitukseen.
 • Lippukunta ei saa näistä kalentereista tuottoa, mutta muuten hävitettäväksi joutuville kalentereille saadaan ilahduttavaa käyttöä.
 • Raportoikaa Kuksan kautta, mihin myymättömät kalenterit on lahjoitettu. Myymättömien kalenterien lahjoittamista kutsutaan Kuksassa nimellä palautuslahjoitus. Materiaalipankissa on käytettäväksi lahjakirjan pohja, johon voitte pyytää kuittauksen lahjoituksen vastaanottajalta ja raportoida lahjoituskohteen piirille. Katso materiaalit!
 • Lahjoittamatta jääneet ylimääräiset kalenterit hävitetään piirin antamien ohjeiden mukaan. Katso piirin yhteystiedot.

Jaa sivu: