Myyntipaikat ja -tempaukset

Myyntitempaus tuo kalenterit ostajien luo!

Yleisimpiä paikkoja myymiseen ovat kaupat ja kauppakeskukset, erilaiset tapahtumat kuten vaikkapa joulumyyjäiset, yritykset, koulut ja perinteinen ovelta ovelle -myynti. Ota luovuus käyttöön myyntipaikkojen keksimiseen! Tältä sivulta löydät vinkit yleisimpiin myyntipaikkoihin.

Vuonna 2024 paikallisessa kalenterimyynnissä kannattaa panostaa erityisesti järjestämään myyntitapahtumia myyntitempausviikolla  11.-17.11.! Silloin kalenterimyyjien eri puolilla Suomea kannattaa näkyä katukuvassa, sillä Suomen Partiolaiset kannustavat asiakkaita ostoksille ohjaamalla verkkomainonnasta valtakunnalliselle myyntipaikkalistaus-sivulle. Saadaksenne täyden hyödyn irti maksetusta mainonnasta, kannattaa siis ehdottomasti ilmoittaa lippukuntanne myyntipaikat Kuksassa!

Muista myyntiluvat

Kun olette keksineet hyviä myyntipaikkoja, muistakaa pyytää myyntiluvat etukäteen. Tähän on valmis kirjepohja materiaalipankissa. Muistathan lupaa kysyessäsi sopia myös myyntiajat ja -paikat.

Psst. Suomessa on miljoona entistä ja nykyistä partiolaista. On siis hyvin todennäköistä, että henkilö, jolta pyydät myyntilupaa, on joko entinen partiolainen tai tuntee sellaisia. Tämä kannattaa muistaa, jos yhteydenotto eri tahoihin hermostuttaa. Vastaanotto on mitä luultavimmin hyvin positiivinen!

Ilmoita myyntipaikat

Erilaiset paikat adventtikalenterin myymiseen

Kauppojen aulat ja edustat

Ruokakauppojen edustat ja aulatilat ovat hyviä paikkoja kalenterin myyntiin! Kaupoilla tavoitatte runsaasti ihmisiä luontevassa tilanteessa.

Kun menette myymään kalenteria kauppoihin tai kauppakeskuksiin, on tärkeää pyytää lupa etukäteen ja sopia käytännön asioista kauppiaan tai myymälävastaavan kanssa. Suomen Partiolaiset on sopinut yleiset toimintasäännöt eri kauppaketjujen kanssa. Lue lisää myynnistä kauppojen edustoilla!

Tapahtumat

Joulumielellä olevia ihmisiä on paljon liikkeellä erilaisissa joulutapahtumissa, kuten joulukadun avajaisissa, markkinoilla ja myyjäisissä. Ne soveltuvat hyvin myös adventtikalenterin myyntipaikoiksi.

Jos myyntipaikka tapahtumassa on maksullinen, kannattaa aina ottaa järjestävään tahoon yhteyttä ja kysyä, tahtoisivatko he tukea partiotoimintaa esimerkiksi antamalla myyntipaikasta alennusta tai tarjoamalla sellaisen käyttöönne ilmaiseksi.

Mikäli alueellanne on useampia lippukuntia, voitte miettiä myös myyntipaikan vuokraamista yhdessä, jolloin kulut pienentyvät. Järjestäjiin kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin ennen myyjäisiä, joten kartoittakaa mahdollisimman aikaisin minkälaisia joulutapahtumia alueellanne on ja mitkä olisivat teidän kannaltanne parhaita kalentereiden myymiseen. Mallikirjeen myyntipaikan kysymiseen löydät materiaalipankista.

Yritykset

Mikäli menette myymään kalenteria jonkin yrityksen henkilökunnalle, on tärkeää sopia myynnistä aina etukäteen joko yrityksen johdon tai kiinteistön haltijan kanssa. Pääsisikö esimerkiksi vanhempiesi tai omalle työpaikalle jonain päivänä myymään kalentereita? Hyvä myyntipaikka voi olla esimerkiksi työpaikan lounasruokalan lähelle asetettu pöytä.

Monilla paikkakunnilla on rakennuksia, joissa sijaitsee useamman yrityksen toimitiloja. Mikäli teidän on mahdollista olla paikalla virka-aikaan, kannattaa olla yhteyksissä näitä toimitilarakennuksia omistaviin kiinteistöyhtiöihin. Päivän aikana tällaisen rakennuksen aulan läpi kulkee merkittävä määrä ihmisiä. Kurkkaa myös tarkemmat ohjeet yritysmyyntiin ja hyödynnä valmiit materiaalit.

Koulut

Tarjotkaa lippukunnan jäsenten koulujen henkilökunnille mahdollisuutta ostaa adventtikalenteri. Voitte esimerkiksi kysyä, saisitteko laittaa tilauslistan kiertämään opettajanhuoneeseen ja toimittaa kalenterit koululle sovittuna ajankohtana. Myös tämän kanssa kannattaa olla yhteydessä opettajiin jo aikaisessa vaiheessa, viimeistään marraskuun alussa.

Ovelta ovelle

Ovelta ovelle -myynti saattaa olla hyvinkin tuloksellista. Jokaiselle myyntiryhmälle kannattaa suunnitella myyntireitti etukäteen. Alusta lähtien on myös hyvä huomioida muut alueella toimivat lippukunnat ja jakaa myyntialue heidänkin kanssaan.

Myyntialueita suunnitellessa kannattaa huomioida, että kerrostaloihin voi lukittujen alaovien takia olla haastavaa päästä sisään. Myynti toimiikin erityisen hyvin alueella, jolla on paljon omakoti- ja rivitaloja.

Muista markkinoida myös ovelta ovelle -myyntiä! Jos esimerkiksi hyödynnätte viikkokokousta myyntiaikana, voit myös laittaa etukäteen paikkakuntien ja asuinalueiden fb-ryhmiin tiedon, että olette tiettyinä päivänä kiertämässä alueella myymässä ovelta ovelle.

Ovelta ovelle -myynnissä tulee ennen kaikkea muistaa turvallisuus. Lue ohjeet turvalliseen myyntiin.

Auta asiakkaita löytämään myyjienne luo!

Muistathan ilmoittaa myyntitempauksenne Kuksan kautta adventtikalenterin myyntipaikat-listalle

Kampanjan aikana sadat kiinnostuneet asiakkaat vierailevat kyseisellä nettisivulla päivittäin!

Houkuttele ostajia viestinnällä!

Monet ostajat löytävät luoksenne vain, jos muistatte kutsua heidät paikalle myyntitilaisuuksiinne!

Markkinointi kannattaa siis käynnistää niin somessa, puskaradioissa kuin perinteisemmissäkin viestintäkanavissa.

Muista turvallisuus

Adventtikalenteria myydään aina turvallisuus huomioiden. Tätä varten on koottu ohjeet.

Lue lisää turvallisesta myynnistä!

Jaa sivu: