Adventtikalenterin myynnin harjoittelu

Myyntitilannetta kannattaa harjoitella etukäteen etenkin nuorempien partiolaisten kanssa

Eri ikäkausien varainhankinnan aktiviteeteistä löytyy tapoja harjoitella varainhankintaan liittyviä taitoja, kuten adventtikalenterin myyntitilanteita. Aktiviteettikortit on koottu partio-ohjelma.fi-sivuille.

Harjoittelu onnistuu myös lippukunnalle adventtikalenteripostin mukana lähetettyjen roolikorttien avulla. Voit tulostaa kortit myös itse, löydät ne partion materiaalipankista.

Roolikorteilla voi harjoitella näin:

  • Leikatkaa kortit irti taustasta.
  • Jakautukaa pareittain niin, että toinen on ensin myyjä ja toinen ostaja. Myyjä ottaa punaiset kortit ja ostaja siniset. Kumpikin valitsee pakasta tilanteeseen sopivan kortin ja eläytyy myyntitilanteeseen. Mikä kortti sopii parhaiten mihinkin tilanteeseen?
  • Vaihtakaa rooleja.
  • Miettikää yhdessä, mikä kysymys oli vaikein? Millaisia erilaisia tilanteita voi tulla vastaan myyntitilanteessa? Keksikää yhdessä uusia korttitekstejä. Millaisia erilaisia kysymyksiä asiakas voisi kysyä ja miten niihin kannattaisi vastata?

 

Adventtikalenterimyynnillä on kasvatuksellista merkitystä

Adventtikalenterimyynti on tärkeä osa partio-ohjelmaa. Suomen Partiolaiset on maan suurin kasvatuksellinen nuorisojärjestö ja adventtikalenterikampanja puolestaan järjestön merkittävin varainhankintakampanja. Suurin osa kampanjan tuotoista ohjautuu suoraan lippukunnille.

Talkoohengessä toteutettava myyntityö tasavertaistaa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Jokainen kalenterimyyntiin osallistuva partiolainen oppii hyödyllisiä kaupankäynnin taitoja, joista on hyötyä tulevaisuudessa.

Jaa sivu: