Kysymykset ja vastaukset

Kuinka paljon adventtikalenteri maksaa?

Adventtikalenterin hinta vuonna 2023 on 10 euroa.

Kalenterituotot jakautuvat seuraavasti:

  • Lippukunnalle 4,50 €
  • Partiopiirille 2,85 €
  • Suomen Partiolaisille eli keskusjärjestölle 2,65 €

Milloin kalentereita saa myydä?

  • Valtakunnallinen kampanja-aika on 15.10.-5.12.2023. Adventtikalenteri.fi -verkkokaupasta kalentereita voi myöskin ostaa koko tämän ajan.
  • Lippukunnat saattavat kuitenkin määritellä oman myyntiajan lyhyemmäksi, joten varmistathan tarvittaessa omalta ryhmänjohtajaltasi tai lippukuntanne joulukampanjapäälliköltä paikalliset aikataulut.
  • Mikäli olet itse joulukampanjapäällikkö, niin muistathan kertoa lippukuntanne jäsenille teidän myyntiaikanne.

Olen uusi kampanjapäällikkö. Mistä saisin perehdytystä pestiin?

Tämä sivusto sisältää kattavasti materiaalia pestin tueksi. Moodle-koulutuksessa voi tutustua lyhyiden videoiden kautta pestin sisältöön ja Kuksa-koulutus perehdyttää Kuksan käyttöön. Lue lisää koulutuksista.

Voit olla myös yhteydessä oman piirisi toimistolle, jos kysymykseen ei löydy vastausta. Katso yhteystiedot.

Tarvitsemmeko myyntiin jotain lupaa?

Julkisella paikalla tapahtuvassa myynnissä ei tarvita lupaa. Myyntitempauksissa myyntipaikan omistajalta tai haltijalta tarvitaan lupa. Suomen Partiolaiset sopii vuosittain keskitetysti kauppaketjujen ja –keskusten kanssa kalenterien myynnistä. Tämän vuoden osalta ohjeet löytyvät tältä sivulta.

Saammeko myydä kalentereita kauppojen edustalla tai kauppakeskuksissa?

Kun menette myymään kalenteria kauppoihin tai kauppakeskuksiin, on tärkeää pyytää lupa etukäteen ja sopia käytännön asioista kauppiaan tai myymälävastaavan kanssa. Suomen Partiolaiset on ollut kauppaketjuihin yhteydessä jo ennen kampanjaa ja kertonut, että lippukunnat ovat yhteydessä paikalliseen kauppaan aina hyvissä ajoin ennen myyntitempausta. Tutustu tarkempiin kauppojen ja keskusten neuvoihin täältä.

Rahankeräyslupa ja verot – miten huolehdimme niistä?

Adventtikalentereiden myynti on yleishyödyllisen yhteisön verovapaata varainhankintaa. Myyntiin ei tarvita rahankeräyslupaa.

Mistä löytyvät eri ikäkausille sopivat partio-ohjelman aktiviteetit?

Adventtikalenterikampanjalla on tärkeä kasvatuksellinen merkitys. Kullekin ikäkaudelle löytyy varainhankintaan ja adventtikalenterikampanjaan liittyviä valmiita aktiviteetteja ja toteutusvinkkejä osoitteesta partio-ohjelma.fi/toiminta/adventtikalenteriaktiviteetit

Kuka tahansa kampanjaan osallistuva partiolainen voi myös lisätä omia hyväksi todettuja toteutusvinkkejään partio-ohjelma.fi sivuille.

Haluaisimme palkita parhaat kalenterimyyjät. Miten se kannattaa tehdä?

Tonttumerkki on jokaista myyjää kannustava palkinto! Perustason tonttumerkin saa tänä vuonna 12 myydyllä kalenterilla. Todelliset tehomyyjät palkitaan urakasta hopeisella (50 kpl) tai kultaisella (100 kpl) tonttumerkillä. Tonttumerkit saat tilattua omalta piiritoimistoltasi.

Yksityishenkilön saama myyntipalkkio tai palkinto ei ole veronalaista tuloa, jos jos sitä ei voida pitää ennakkoperintälaissa tarkoitettuna palkkana, työ- tai käyttökorvauksena ja verovuonna saatujen kilpailupalkintojen arvo on yhteensä enintään 100 euroa.

Nykyään monella ei ole käteistä mukana. Mitä silloin kannattaa sanoa?

Kannattaa vinkata vaihtoehtoisista maksutavoista, kuten mobiili- tai korttimaksuvaihtoehdoista, mikäli ostajalla ei ole käteistä mukana. Myös adventtikalenterin omasta verkkokaupasta voi vinkata ostajaa. Sieltäkin ostetuista kalentereista lippukuntanne saa tuotto-osuuden.

Adventtikalenteri on hyvä tapa tehdä varainhankintaa, mutta onko siitä kasvatuksellista hyötyä?

Adventtikalenterikampanja on osa partio-ohjelmaa. Kampanjan aikana voi tehdä partio-ohjelman varainhankinnan aktiviteetteja, joiden avulla eri ikäkaudet voivat oppia esimerkiksi rahan käsittelyä.

Kalenterin myynti opettaa kampanjaan osallistuville kaupankäyntiä ja käsitystä taloudesta sekä ihmisten kohtaamista ja yhteisen hyvän eteen toimimista. Kaikenikäiset partiolaiset pystyvät kehittämään uusia myyntitapoja ja testaamaan niitä matalalla kynnyksellä käytännössä.

Mitä voin kertoa ympäristötietoiselle ostajalle?

  • Kalenteri painetaan FSC-sertifioidulle kartongille. Sertifikaatti takaa, että kartongin raaka-aineena oleva puu on peräisin vastuullisesti kasvatetusta metsästä.
  • Adventtikalenterin voi kierrättää kartonkikeräykseen, muovikääreen muovinkeräykseen ja tarra-arkin paperinkeräykseen. Muovinen kierrätettävä kääre suojaa kalenteria kuljetuksessa, partiolaisten repuissa, ostajien ostoskasseissa ja myös haastavissa keliolosuhteissa.
  • Kalenterilla on Avainlippu-merkki osoittamassa kotimaista alkuperää: se valmistetaan Suomessa,
  • Partion ystävien aineeton lahjakauppa on hyvän joulumielen vaihtoehto niille, jotka eivät välttämättä halua konkreettista kalenteria itselleen.

Miten käytän Kuksaa kalenterikampanjan tukena?

Kalenterien tilaukset, lisätilaukset ja myyntimäärien raportointi tehdään Kuksaan. Kuksassa seurataan lippukunnan kampanjan etenemistä, esimerkiksi tulleita tilityksiä myydyistä kalentereista ja varastotilannetta. Kuksan kautta hallitaan myös lippukunnan näkymistä adventtikalenteri.fi -verkkokaupassa.

Mistä löytyy ryhmänjohtajan koontilomake?

Partion materiaalipankista partio.fi/kalenterimateriaalit löytyy myös ryhmänjohtajan koontilomake. Lomaketta voi hyödyntää pysyäkseen kärryillä kuinka monta kalenteria kukin partiolainen on ottanut, kuinka paljon on myyty ja tilitetty. Samalla lomakkeella voi erotella myös eri maksutavoilla (esim. mobiilimaksut ja tilisiirrot) tehdyt myynnit.

Samassa kansiossa on myös Myyjän lomake, jonka voi antaa jokaiselle myyjälle samalla kun antaa kalenterit myyntiin. Myyjä voi itse merkitä lomakkeelle, myydyt kalenterit ja niiden maksutavan.

Mistä löydän lippukuntamme oman myyntilinkin adventtikalenterin verkkokauppaan?

Hae lippukunnan oma verkkokauppalinkki täältä.

Jos omaa lippukuntaasi ei vielä löydy listalta, ole yhteydessä omaan lippukuntanne joulukampanjapäällikköön. Kampanjapäälliköille ohjeet lippukunnan lisäämiseksi verkkokauppaan löydät täältä.

Miksi adventtikalentereita myydään?

Adventtikalenterikampanja on Suomen Partiolaisten tärkein varainhankintatapa. Partiolaisten adventtikalenterin ostaminen tukee paikallisia lapsia ja nuoria. Myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan ja suurimman osan saavat paikalliset lippukunnat.

Adventtikalenterimyynti auttaa pitämään partion harrastamisen kulut matalalla. Tuotoilla esimerkiksi kustannetaan retkien ja kokoustilojen kuluja sekä hankitaan yhteisiä varusteita. 

Etkö löydä etsimääsi?

Jos haluat lähettää palautetta myyjien ohjesivustosta tai toivoa lisäohjeita, lähetä meille viesti alla olevan lomakelinkin kautta.

Jaa sivu: