Usein kysytyt kysymykset adventtikalenterin myynnistä

Usein kysyttyjä kysymyksiä adventtikalenterien myymisestä

Tälle sivulle olemme keränneet adventtikalenterien myymiseen liittyviä yleisimpiä kysymyksiä. Jos omaan kysymykseesi ei löydy tältä sivulta vastausta, todennäköisesti löydät kuitenkin apua toisista sivuston osista.

Kuinka paljon adventtikalenteri maksaa?

Adventtikalenterin hinta vuonna 2021 on 10 euroa. Kalenterituotot jakautuvat seuraavasti:

  • Lippukunnalle 4,50 €
  • Partiopiirille 2,85 €
  • Suomen Partiolaisille eli keskusjärjestölle 2,65 €

Tarvitsemmeko myyntiin jotain lupaa?

Julkisella paikalla tapahtuvassa myynnissä ei tarvita lupaa. Myyntitempauksissa myyntipaikan omistajalta tai haltijalta tarvitaan lupa. Suomen Partiolaiset sopii vuosittain keskitetysti kauppaketjujen ja –keskusten kanssa kalenterien myynnistä. Tämän vuoden osalta ohjeet päivitetään näille sivuille.

Rahankeräyslupa ja verot – miten huolehdimme niistä?

Adventtikalentereiden myynti on yleishyödyllisen yhteisön verovapaata varainhankintaa. Myyntiin ei tarvita rahankeräyslupaa.

Haluaisimme palkita parhaat kalenterimyyjät. Miten se kannattaa tehdä?

Tonttumerkki on jokaista myyjää kannustava palkinto! Perustason tonttumerkin saa tänä vuonna 12 myydyllä kalenterilla. Todelliset tehomyyjät palkitaan urakasta hopeisella (50 kpl) tai kultaisella (100 kpl) tonttumerkillä. Tonttumerkit saat tilattua omalta piiritoimistoltasi.

Yksityishenkilön saama myyntipalkkio tai palkinto ei ole veronalaista tuloa, jos jos sitä ei voida pitää ennakkoperintälaissa tarkoitettuna palkkana, työ- tai käyttökorvauksena ja verovuonna saatujen kilpailupalkintojen arvo on yhteensä enintään 100 euroa. Huom! Vuoden 2021 kampanjapäällikön oppaaseen on jäänyt palkintojen verotuksesta vanhan linjauksen mukainen tieto.

Nykyään monella ei ole käteistä mukana. Mitä silloin kannattaa sanoa?

Kannattaa vinkata vaihtoehtoisista maksutavoista, kuten mobiili- tai korttimaksuvaihtoehdoista, mikäli ostajalla ei ole käteistä mukana. Myös adventtikalenterin omasta verkkokaupasta voi vinkata ostajaa. Sieltäkin ostetuista kalentereista lippukuntanne saa tuotto-osuuden.

Adventtikalenteri on hyvä tapa tehdä varainhankintaa, mutta onko siitä kasvatuksellista hyötyä?

Adventtikalenterikampanja on osa partio-ohjelmaa. Kampanjan aikana voi tehdä partio-ohjelman varainhankinnan aktiviteetteja, joiden avulla eri ikäkaudet voivat oppia esimerkiksi rahan käsittelyä.

Mitä voin kertoa ympäristötietoiselle ostajalle?

Kalenteri painetaan FSC-sertifioidulle kartongille. Sertifikaatti takaa, että kartongin raaka-aineena oleva puu on peräisin vastuullisesti kasvatetusta metsästä. Adventtikalenterin voi kierrättää kartonkikeräykseen, muovikääreen muovinkeräykseen ja tarra-arkin paperinkeräykseen. Kalenterilla on Avainlippu-merkki osoittamassa kotimaista alkuperää: se valmistetaan Suomessa, Helsingissä. Muovinen kierrätettävä kääre suojaa kalenteria kuljetuksessa, partiolaisten repuissa, ostajien ostoskasseissa ja myös haastavissa keliolosuhteissa.

Miten käytän Kuksaa kalenterikampanjan tukena?

Kalenterien tilaukset, lisätilaukset ja myyntimäärien raportointi tehdään Kuksaan. Kuksassa seurataan lippukunnan kampanjan etenemistä, esimerkiksi tulleita tilityksiä myydyistä kalentereista ja varastotilannetta. Kuksan kautta hallitaan myös lippukunnan näkymistä adventtikalenteri.fi -verkkokaupassa.

Etkö löydä etsimääsi?

Jos haluat lähettää palautetta myyjien ohjesivustosta tai toivoa lisäohjeita, lähetä meille viesti alla olevan lomakelinkin kautta.

Jaa sivu: