Sosiaalinen media adventtikalenterin markkinoinnissa

Sosiaalisen median kanavia kannattaa hyödyntää luovasti ja kattavasti partiolaisten adventtikalenterin markkinoinnissa. Parasta somemarkkinointia ja -viestintää on juuri teidän näköisenne sisältö. Somessa voitte siis hyödyntää valmiita adventtikalenterin markkinointikuvia ja tekstiehdotuksia tai itse ottamianne kuvia ja videoita.

  • Iloinen partiolainen vuoden 2021 adventtikalenterin kanssaAdventtikalenterikampanjan viralliset tunnisteet ovat #adventtikalenteri, #partiolaistenadventtikalenteri, ja #partioscout.
  • Voit myös tagata mukaan @partioscout, jolloin tunnelmianne voidaan jakaa eteenpäin myös laajemmalle yleisölle.
  • Omien kalenteriin liittyvien somepäivityksien yhteydessä voi käyttää myös muita jouluun liittyviä hashtageja, kuten esimerkiksi #joulukalenteri ja #joulu2021.
  • Voit lisätä somepostauksiisi lippukuntasi oman myyntlinkin adventtikalenterin verkkokauppaan. Lippukuntanne linkkiä käyttäessään asiakas osoittaa tukensa juuri teidän lippukunnallenne.
  • Omien somekanavienne lisäksi kannattaa hyödyntää myös paikkakuntien valmiita someryhmiä!
Partiolainen esittelee partiolaisten adventtikalenteria ostajalle ovensuussa

Valmiit somemateriaalit

Lippukunnille on olemassa paljon erilaista somemateriaalia, joita voi vapaasti käyttää kalenterikampanjassa. Kuvat löytyvät materiaalipankista: partio.fi/kalenterimateriaalit

Mietitkö mitä kirjoittaisit lippukunnan somepostauksiin?

Hei kampanjapäällikkö, lippukunnanjohtaja tai viestintävastaava.

Säästä aikaasi ja kurkkaa valmiit somekuvat ja tekstiehdotukset ja muokkaa ne omalle lippukunnallesi sopiviksi.

Entä mitä postaisit omaan someen?

Jos mahdollista, kannattaa ottaa aitoja kuvia itsestäsi ja partiokavereistasi myyntipuuhissa.

Voit myös napata käyttöösi myyjille tehtyjä valmiita somekuvia ja jakaa niitä omilla sometileiltäsi.

Ole itse aktiivinen somessa

Adventtikalenterien myyntiaika on 15.10.–5.12.2021. Ennen kampanjan alkua on hyvä alkaa herättelemään ostajien mielenkiintoa kalenteria kohtaan. Kampanjan aikana kannattaa kertoa konkreettisia asioita, jotka helpottavat ostamista ja kampanjan päätyttyä on aika kiittää kaikkia myyjiä, ostajia ja tukijoukkoja.

partiolainen ovensuussa myymässä adventtikalenteria ostajalle

Missä ja milloin teiltä voi ostaa kalentereita?

Muista aina mainita somepostauksissa mistä ja milloin kalentereita voi ostaa teidän lippukuntanne partiolaisilta/sinulta. Oletteko myymässä esimerkiksi kirjaston edessä tiettynä päivänä? Tai kenties mukana paikkakuntanne joulumarkkinoilla?

Mainitse somepostauksissa päivämäärät ja kellonajat. Mahdollisuuksien mukaan voit linkittää myös myyntipaikkalistaukseen: adventtikalenteri.fi/myyntipaikat

henkilö kannettavan tietokoneen kanssa lattialla jouluisessa miljöössä

Mainitse näppärästä verkkokaupasta!

Somen kautta voitte tavoittaa myös uusia asiakkaita, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa kalenteria kasvokkain. Kannattaa siis ehdottomasti mainita myös nettikaupasta adventtikalenteri.fi

Kannattaa pitää mielessä, että lippukunnallenne paras nettikauppaostaja on se, joka valitsee teidän lippukuntanne tuen saajaksi. Varmista siis, että lippukuntasi nimi on aina selvästi esillä mainitessasi verkkokaupan!

Hae lippukuntanne oma myyntilinkki, jonka kautta ostaja voi tukea lippukuntaanne.

Jouluinen huone, jossa partiolaisten adventtikalenteri sekä joulukuusi

Mihin käytätte kalenterimyynnin tuottoja tänä vuonna?

Kannattaa aina mainita mihin juuri teidän lippukuntanne on keräämässä tuottoja tänä vuonna. Keräättekö rahoja esimerkiksi uusien telttojen ostoon tai kämpän katon remonttiin?

Lippukunnan johtajat yhdesssä joulukampanjapäällikön kanssa usein määrittelevät tavoitteet, joten kannattaa kysäistä asiasta heiltä.

Kurkkaa neuvot tavoitteesta kertomiseen.

Kertokaa myyntitapahtumistanne myös somessa

Vinkki! Facebookiin kannattaa luoda tapahtuma myyntitempauksistanne, jossa kerrotaan missä myytte kalentereita ja koska.

Tapahtuman voi luoda lippukunnan omalla Facebook-tilillä (Tapahtumat -> luo tapahtuma). Tapahtuma laitetaan julkiseksi, jotta se näkyisi kaikille. Tapahtumaa voi jakaa, ja siihen voi kutsua ihmisiä. Kannattaa myös vinkata asiasta paikkakuntanne tai kaupunginosanne yleisissä Facebook-ryhmissä (varmistakaa toki ylläpitäjiltä ensin, että se on ok).

Adventtikalenterin omat somekanavat

Facebook: Partiolaisten adventtikalenteri
www.facebook.com/adventtikalenteri
Kuka tahansa voi tykätä. Sivustolla paljastetaan muun muassa kalenterin luonnos ja kalenterin kuva sekä kerrotaan mistä kaikkialta kalentereita voi ostaa.

Facebook: Partiolaisten adventtikalenterin myyjät
www.facebook.com/adventtikalenterimyyjat
Kalenterimyyjien oma sivu. Kutsuthan kaikki lippukuntasi myyjät mukaan! Sivustolla kerrotaan ajankohtaisista adventtikalenteriasioista, saadaan myyntivinkkejä, jaetaan kokemuksia sekä luodaan yhteistä kalenteritarinaa.

Twitter: 
@partiolaiset
Twitteriin nostetaan kalenteriasiaa koko kampanjan ajan. Kanavalla muun muassa esitellään kalenteria, mihin varoja kerätään sekä kerrotaan mistä kalentereita voi ostaa.

Instagram:
@partioscout
Instagramin kuvavirtaan nostetaan myyjien kuvia ja pyritään tekemään kalenteria tutuksi.

Jaa sivu: