Missä kanavissa adventtikalenterimyynnistä kannattaa kertoa?

henkilö kannettavan tietokoneen kanssa lattialla jouluisessa miljöössä

Lippukunnan omat nettisivut

  • Kertokaa verkkosivuillanne etukäteen missä ja milloin olette myymässä kalentereita.
  • Jotta sivustonne nousisi esiin verkon hakukoneissa, tekstissä ja otsikossa kannattaa mainita avainsanoina partiolaisten adventtikalenteri 2022 sekä lippukuntanne paikkakunnan tai kaupunginosan nimi.
  • Verkkosivuillenne kannattaa laittaa kalenterimyynnistä kertova banneri, jossa kerrotaan myyntiajankohdista. Banneriin voi lisätä myös linkin verkkokauppaan! Lippukuntakohtainen linkki varmistaa, että ostolla tuetaan juuri teidän lippukuntaanne. Lue lisää lippukuntakohtaisesta linkistä.
Jouluinen pöytä, jossa partiolaisten adventtikalenteri, omenoita, pipareita ja havuja. Taustalla joulukuusi.

Blogipostaukset tai uutiset

  • Blogipostaus tai uutinen kannattaa julkaista lippukuntanne verkkosivuilla kalenterimyynnin alkaessa, ja jakaa myös somekanavissanne.
  • Myös kampanjan aikana kannattaa julkaista tiivis väliaikatiedote kampanjan tunnelmista ja myynnin edistymisestä.
  • Kampanjan päätyttyä voitte kertoa tuloksista, sekä kiittää ja toivottaa hyvää joulun odotusta blogijutun muodossa.

Paikallislehdet

Voitte tarjota haastattelua tai tarinaa kalenterikampanjastanne lehtiin, nettiuutisiin ja blogeihin hyvissä ajoin.

Jutussa kannattaa mainita esimerkiksi tämän vuoden myyntitavoitteenne ja varainhankinnan käyttötarkoitus, eli mitä kaikkea aiotte myytyjen kalentereiden tuotoilla hankkia tai kunnostaa. Mainitkaa myös uusista myyntitavoistanne, kuten vaikka kotiinkuljetusmahdollisuuksista ja mobiili- sekä etämaksuvaihtoehdoista.

Monissa paikallislehdissä on käytössä myös tapahtumakalenteri tai ilmaiset pikkuilmoitukset ajankohtaisia asioita varten, joihin voitte ilmoittaa myyvänne kalentereita kampanja-aikana.

Tavoitelkaa rohkeasti uusia ostajia

piirretty koira ja joulupaketti

Somevaikuttajat

Löytyykö tuttavapiiristänne entisiä partiolaisia, hyväntekijöitä tai jouluihmisiä, jotka haluaisivat tukea lippukuntaanne kertomalla kalenterimyynnistänne omille verkostoilleen?

Olkaa rohkeasti yhteydessä esimerkiksi tuntemiinne somevaikuttajiin, joilta voisitte pyytää näkyvyyttä joulukampanjallenne.

piirretty lintu päässään tonttulakki

Yritysasiakkaat

Voitte tarjota paikallisille yrityksille mahdollisuutta ostaa yhteistyökumppaneilleen tai henkilöstölleen joululahjaksi adventtikalenterit lippukunnaltanne.

Kannattaa myös kysellä voisiko lippukuntalaisten ja huoltajien työpaikoilta löytyä uusia asiakkaita.

Kannattaa olla ajoissa liikkeellä näiden ehdotusten kanssa ja muistaa, että tässä on potentiaalia myydä iso kasa kalentereita kerralla!

kaksi piirrettyä lintua ja joulupaketti kusuen oksalla

Virtuaaliset myyntitempaukset

Voisitteko järjestää virtuaalisen kalenterien myyntitapahtuman live-lähetyksenä somessa tai vaikka Teamsillä?

Hyväntekeväisyyskonsertit ja tapahtumat ovat monille tuttuja telkkarista. Mitäpä jos järjestäisitte oman version, jossa esitätte vaikka iltanuotioilta tuttuja ohjelmanumeroita ja samalla kannustatte ihmisiä ostamaan kalentereita verkkokaupasta teidän lippukuntalinkillänne.

Ilmoita myyntipaikat Kuksan kautta, ja autat ostajaa

Moni etsii partiolaisten adventtikalenterin myyjiä adventtikalenteri.fi-nettisivuilta. Kun tiedätte, milloin ja missä aiotte myydä kalentereita, merkitse lippukunnan myyntipaikat Kuksaan. Näin tietonne näkyvät hakutuloksissa, kun asiakas etsii ostomahdollisuuksia omalta paikkakunnaltaan.

Aiempina vuosina on todettu, että myyntitapahtumansa sivustolle lisänneet lippukunnat saavuttavat paremman tuloksen verrattuna lippukuntiin, jotka eivät ole lisänneet myyntipaikkojaan sivustolle. Esimerkiksi vuoden 2020 kampanjan aikana lähes 12 000 kiinnostunutta asiakasta vieraili adventtikalenteri.fi myyntipaikat-sivulla.

Myyntipaikkalistausta voi käyttää perinteisten myyntitempausten lisäksi myös etä- ja verkkokauppamyynnin tukena. Voitte kertoa myyntipaikan kuvauksessa, että lippukunnaltanne voi tilata vaikkapa kuljetuksen omaan postilaatikkoon. Myyntipaikan kuvaukseen voitte myös lisätä lippukuntanne suoran verkkokauppalinkin.

Katso ohjeet, miten voit ilmoittaa myyntipaikat Kuksassa!

Perinteiset markkinointikeinot

Hae piiritoimistolta tai tulosta partion materiaalipankista julisteita, joita voi kiinnittää esimerkiksi kolon oveen tai ikkunoihin ja lähikauppojen ilmoitustaululle.

Myös kirjastoista, taloyhtiöistä ja lähialueen pienyrittäjiltä voi pyytää lupaa julisteiden kiinnittämiseen.

Lataa julisteet materiaalipankista (siirryt partion materiaalipankkiin).

Jaa sivu: